Alarmsysteem kopen

Wil je jouw huis goed beveiligen? Ben je van plan om koste wat het kost te voorkomen dat er ongewenste gasten je huis binnendringen? Dan zijn er natuurlijk een aantal dingen die je kunt doen. Een alarmsysteem is bijvoorbeeld een ideale oplossing om ervoor te zorgen dat inbrekers veel minder snel je huis binnen komen. Wanneer je op zoek gaat naar een alarmsysteem kom je er echter al snel achter dat je oneindig veel keuze hebt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten alarmsystemen. Je krijgt te maken met verschillende keuzes. Wil je weten welke dat zijn? We bespreken het hieronder stap voor stap. Daarnaast komen ook de kosten die een alarmsysteem met zich meebrengt ter spraken.

Beste alarmsysteem kopen in 2020

Multifunctioneel Alarm met Afstandsbediening


Bekijk de dagprijs
Bescherm nu jouw waardevolle eigendommen met dit hightech multifunctionele alarm. Dit alarm met afstandsbediening kan gebruikt worden voor onder andere fietsen, motoren, ramen, deuren en nog veel meer! Daarnaast is het mogelijk om je veiligheid voorop te stellen door het ingebouwde SOS-alarm.

Multifunctioneel

Dit alarm is niet alleen geschikt voor fietsen, motoren, ramen en deuren, maar denk ook eens aan je trailer, een belangrijk kastje in huis, op de camping of als je even een kort dutje doet op het vliegveld tijdens vertraging. Niemand die zonder het te merken jouw spullen mee kan nemen!

Activatie

Het alarm zal geactiveerd worden doordat er een duw gegeven wordt tegen het product waar het aanhangt of als deze in beweging komt. Bijvoorbeeld als iemand je fiets optilt of als iemand ermee wegrijdt.

SOS-functie

Mocht je vallen met je fiets of motor dan zal er een SOS-geluid worden geactiveerd. Dit gebeurt zodra je fiets of motor meer dan 45 graden kantelt. (Let op dit gebeurt niet bij de standaardinstelling)

Bevestigen

Om te zorgen dat het absoluut zeker is dat je het alarm niet onderweg verliest, wordt deze met extra zekerheid vastgemaakt door middel van 2 systemen. Ten eerste wordt er gebruik gemaakt van een extra stevig dubbelzijdige tape en ten tweede gebruik je de kabelbinders om te zorgen dat het alarm echt nergens meer heen gaat.

Voordelen

 • Stand-by tijd alarm: 6-10 maanden, afstandsbediening: meer dan een jaar
 • Draadloos bereik tot 20 meter
 • 7 Gevoeligheidsstanden
 • 6 Soorten belgeluiden
 • SOS-functie
 • Waterdicht (IP55)
 • Inclusief batterijen

eTIGER S6 Smart Home Draadloos Alarmsysteem

eTIGER S6 Smart Home Draadloos Alarmsysteem

Bekijk de dagprijs

“De nieuwe generatie draadloze alarmsystemen van eTIGER staan garant voor nog meer veiligheid, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Het systeem werkt via WIFI en de optionele sim-kaart. Die zorgt ervoor dat je systeem blijft werken wanneer de stroom uitvalt.

Meldingen ontvang je in de nieuwe eTiger Home app. Daar creëer je ook je eigen instelling en settings voor het alarmsysteem en de accessoires. Je creëert zones, voegt gebruikers toe en geeft specifieke rechten aan deze gebruikers.

Het eTIGER S6 smart home alarmsysteem is voorzien van een ingebouwde sirene en wordt standaard geleverd inclusief een bewegingsmelder, 2 raam/deur magneet contacten, 2 afstandsbedieningen én 2 RFID tags en is dus zeer compleet. De S6 is voorzien van een scherm waarop je de functionaliteit af kunt lezen. En wil je het systeem uitbreiden? Geen probleem want eTIGER heeft een zeer breed pakket aan accessoires zoals extra sirenes voor binnen en buiten, long range magneetcontacten, rookmelders, watermelders, keypads en nog veel meer om je woning optimaal te beveiligen. Koppel tot wel 50 accessoires aan je systeem.

Bovendien kun je de nieuwe smart home alarmsystemen van eTIGER, de S5 en S6, koppelen aan de nieuwe IP camera´s. Er zijn vier verschillende camera´s beschikbaar, zowel voor binnen als voor buiten. Kies de camera die het best bij jou past en ontvang beelden van de ongenode gast direct op je smartphone of tablet.

De eTIGER S5 en S6 alarmsystemen zijn bovendien de start van je eigen smart home. Koppel de slimme stekkers, slimme stekkerdozen en slimme lampen van eTIGER allemaal in de eTIGER app aan je alarmsysteem. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting aan laten gaan als het alarm afgaat. Of gewoon je apparaten bedienen vanuit je luie stoel. De nieuwe generatie eTIGER producten bedien je niet alleen via de eTIGER app maar ook via spraaksturing met de Google Home speaker of Amazon Alexa.

Blaupunkt Draadloos Alarm Systeem SA 2700 Smart GSM

Blaupunkt Draadloos Alarm Systeem SA 2700 Smart GSM
Bekijk de dagprijs

Met de alarmsystemen van Blaupunkt zit je altijd goed. Gegarandeerde topkwaliteit en gemakkelijk te installeren.

Het SA2700 Smart GSM Draadloos Alarm Systeem is het paradepaardje binnen de gsm-systemen. Installatie gebeurt in 3 eenvoudige stappen en je kan meteen je huis gaan beveiligen.

Het systeem verstuurt een sms of plaatst een oproep naar jou en, indien gewenst, ook naar anderen. Zo ben je altijd op de hoogt wat er gebeurt en kan je dadelijk actie ondernemen. Een meldkamerabonnement is dus niet nodig.

Door een eenvoudige druk op de knop kan je accessoires toevoegen. Zo kan je je systeem uiterst eenvoudig uitbreiden. Via een App op je smartphone kan je het systeem vanop afstand in- en uitzetten en zo nodig de programmering ervan aanpassen.

Niet voor niets werd dit systeem bekroond met een hoge score van 9,3 door het gerenommeerde ETM Magazin.

De SA 2700 SET bestaat uit een paneel met toetsen en een lcd-display, een bewegingsdetector, een afstandsbediening en een deur- / raamcontact. Programmeren gaat zeer gemakkelijk dankzij het lcd-scherm. Het paneel heeft een ingebouwde sirene en een microfoon, zodat je ook kan meeluisteren als er alarm is. De gsm-set is niet afhankelijk van de werking van je internet. Daardoor heb je meer zekerheid dat je altijd een bericht krijgt als er iets aan de hand is. Alle accessoires in de set zijn voorgeprogrammeerd, dus je kan meteen aan de slag.

Breidt het systeem uit met bijkomende draadloze accessoires, zoals rookmelders en sirenes om je veiligheid te vergroten. Je krijgt dan ook dadelijk een bericht als er bijvoorbeeld rook in je huis wordt waargenomen.

Alle producten van Blaupunkt worden getest op basis van uiterst strenge eisen, zoals je dat van Blaupunkt mag verwachten. Dat geldt ook voor de alarmsystemen. Zo krijg je de garantie van een topalarmsysteem dat je nooit in de steek laat. En dat is het belangrijkste als het om de veiligheid van jou en je geliefden gaat.

Voordelen:

 • Eenvoudige installatie
 • Draadloos
 • Topkwaliteit
 • Veilig via gsm
 • Werkt op de beveiligde 868 MHz frequentie
 • Lange batterijduur van de accessoires
 • Met één druk op de knop uitbreidbaar
 • Werkt met smartphone (Apple en Android) en via ingebouwde display
 • Veel uitbreidingsmogelijkheden voor jouw veiligheid
 • 2 jaar garantie
 • Bereik is 300 meter in open veld

Gigaset Alarmsysteem Medium


Bekijk de dagprijs

Het is geruststellend om te weten wat er thuis gebeurt wanneer u er zelf niet bent – bijvoorbeeld wanneer u aan het werk of op vakantie bent. Met één blik op de smartphone applicatie ziet u dankzij het slimme Gigaset Smart Home alarmsysteem dat alles in orde is. Mocht er een penibele situatie ontstaan, dan ontvangt u direct een pushmelding met dank aan de aanwezige sensoren. Zo kunt u direct ingrijpen (of laten ingrijpen) en blijft uw huis de vertrouwde, veilige thuisbasis.
Met de gratis smartphone applicatie kunt u onder andere:

 • verschillende sensoren aan elkaar koppelen;
 • derden, bijvoorbeeld uw partner of buren, toevoegen aan de smartphone app zodat zij ook een melding krijgen en snel kunnen handelen bij een alarmmelding;
 • communiceren met andere slimme producten zoals Philips Hue, Amazon Alexa en Google Home.

Voordelen van het Gigaset Alarmsysteem Medium

 • Signaleert en meldt de aanwezigheid van mensen in huis
 • Eenvoudig te installeren zonder gereedschap (plug-and-play)
 • Gratis en duidelijke smartphone applicatie
 • Geen contract of additionele kosten (Cloudservice uitbreidingen naar wens mogelijk)

Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem

Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem
Bekijk de dagprijs

Met de alarmsystemen van Blaupunkt weet u zeker dat u goed zit. Deze zijn van top kwaliteit en eenvoudig door uzelf te installeren.

De Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem is de opvolger van het alom geprezen SA2700 GSM Alarm Systeem. De SA2900-R heeft een aantal geweldige upgrades, waardoor deze nog veiliger is en meer mogelijkheden aan u biedt.

Eenvoudig

Installatie, montage en bediening is heel eenvoudig. Net als de SA2700 GSM set is de basis programmering van de Blaupunkt SA2900-R in 3 eenvoudige stappen gedaan. Daarna biedt het systeem veel mogelijkheden om het aan te passen naar uw wensen. Eén van de verbeteringen in het systeem is dat er nu ook een taalkeuze is, waardoor het systeem in verschillende talen te bedienen is.

Veilig

Dankzij professionele encryptie is de communicatie tussen de accessoires beveiligd. Hierdoor kunnen mogelijke indringers niet het signaal wat u uitzend naar het alarmpaneel kopieren en later gebruiken om het systeem zelf uit te schakelen. Dit is een grote verbetering van de SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Set. Het levert u een nóg veiliger systeem op.

Kwaliteit

Alle onderdelen van de Blaupunkt Alarm Systemen zijn van geweldige kwaliteit. Deze worden getest tegen de strenge eisen van Blaupunkt. Dit biedt u de zekerheid van een top alarmsysteem dat u niet in de steek laat. En daar draait het om als het om uw veiligheid en die van uw geliefden gaat.

Protocollen

De Blaupunkt Alarm en Smart Home Systemen bieden u de mogelijkheid om zelf uw beveiliging te regelen. U bent zelf in controle wat en hoe u dit wilt. Mocht u liever niet zelf in actie komen bij een alarmmelding, maar dit liever via een alarmcentrale willen doen dan biedt de SA2900-R u hier de mogelijkheid toe. In het alarmsysteem zitten de twee meest voorkomende protocollen welke door meldcentrales worden gebruikt (het SIA en ContactID protocol). Hierdoor kunt u in overleg met een meldcentrale er ook voor kiezen om de alarmmeldingen van het systeem door te sturen naar een meldcentrale.

Werking

Het systeem stuurt een SMS of belt naar u en indien gewenst ook naar andere mensen. U bent dus altijd op de hoogte van wat er gebeurt en u kunt meteen actie ondernemen. U heeft dus geen meldkamer abonnement nodig. Mocht u dit wel willen, dan biedt de SA2900-R de juiste protocollen om zich te kunnen verbinden met een meldkamer.

Met een druk op de knop worden accessoires toegevoegd. Dit maakt het uitbreiden van uw systeem kinderlijk eenvoudig. Via een App op uw smartphone kunt u het systeem op afstand in- en uitschakelen en zo nodig de programmering aanpassen.

De SA 2900 SET bestaat uit een paneel met toetsen en een LCD display, een bewegingsdetector, een afstandsbediening en een deur- / raamcontact. Programmeren is extra eenvoudig dankzij het lcd-scherm. Het paneel heeft een ingebouwde sirene en een microfoon, waardoor u ook mee kunt luisteren als er alarm is. De GSM set is niet afhankelijk van de werking van uw internet. Hierdoor heeft u meer zekerheid dat u een bericht krijgt als er iets aan de hand is. Alle accessoires in de set zijn al voorgeprogrammeerd dus u kunt meteen aan de slag.

Voordelen:

 • Eenvoudig te installeren
 • Draadloosv
 • Top kwaliteit
 • Veilig op GSM
 • Encryptie
 • Taalkeuze
 • Sabotage bescherming
 • Werkt op de beveiligde 868 MHz frequentie
 • Lange batterijduur van de accessoires
 • Met een druk op de knop uitbreidbaar
 • Werkt met smartphone (Apple en Android) en via ingebouwde display

Somfy Protect Home Alarmsysteem + Indoor Camera

Somfy Protect Home Alarmsysteem + Indoor Camera
Bekijk de dagprijs

Het enige plug & play alarmsysteem dat inbrekers wegjaagt voor ze binnen zijn, nu met extra camera om een oogje in het zeil te houden.

Voel je veilig en beschermd met dit complete plug & play alarmsysteem.

Met dit uitgebreide Somfy Home Alarm Pack kun je alle hoeken van je huis perfect beschermen zonder dat je grote opvallende sensoren op je muur moet installeren. Want de drie meegeleverde deur- en raam sensoren en de bewegingsdetector sturen bij inbraak direct een pushbericht naar je smartphone. Tegelijkertijd gaat er een luide sirene af.

De IntelliTAG™ is de enige deur- en raamsensor die waarschuwt bij inbraakpogingen nog VOOR de inbrekers binnen zijn. Daarbij herkent hij het verschil tussen een bal die de deur raakt of een deur die geforceerd wordt.

Mocht het voorkomen dat er toch ongewenste bezoekers binnenkomen dan neemt de Somfy Indoorcamera direct op. De opgenomen beelden kan je vervolgens gratis terugkijken en downloaden naar je smartphone.

En je huisdieren? Met de slimme bewegingsdetector kunnen dieren tot 25 kilo vrolijk door het beeld rennen en springen zonder dat het alarm afgaat.

Voor jouw eigen gemak krijg je de beschikking over twee speciale keykob-badges (voor aan je sleutelbos) waarmee je het alarm in en uit kunt schakelen. Beter nog, zodra jij in de buurt van je huis bent, ‘ziet’ het systeem dat jij voor de deur staat en schakelt automatisch uit. Best handig als je net je handen vol hebt.

Het Somfy Home Alarm Pack is al zeer compleet maar is nog verder uit te breiden met diverse extra handige accessoires.

Voordelen

 • Allround alarmsysteem: alle hoeken beveiligd, nu met extra camera
 • Compleet met camera die direct opneemt zodra er beweging is gedetecteerd.
 • IntelliTAG™: slimme deur/raamsensor die waarschuwt nog VOOR de inbreker binnen is
 • Bewegingsdetector: reageert direct op onverwachte temperatuurverschillen en laat huisdieren links liggen
 • Pushberichten: direct via jouw smartphone op de hoogte van onraad
 • Easy does it: sensoren zet je neer of plak je op
 • Plug & Play: in 10 minuten geïnstalleerd en actief
 • Compatible met verschillende diensten zoals IFTTT, Nest & Amazon Alexa

Somfy Home Alarm – Draadloos alarmsysteem

Somfy Home Alarm - Draadloos alarmsysteem
Bekijk de dagprijs

Het enige plug & play alarmsysteem dat inbrekers wegjaagt voor ze binnen zijn. Voel je veilig en beschermd met dit ideale plug & play alarmsysteem.

Met dit uitgebreide Somfy Home Alarm Pack kun je alle hoeken van je huis perfect beschermen. Want de drie meegeleverde deur- en raam sensoren en de bewegingsdetector sturen bij inbraak direct een pushbericht naar je smartphone. Tegelijkertijd gaat er een luide sirene af.

De IntelliTAG™ is de enige deur- en raamsensor die waarschuwt bij inbraakpogingen nog VOOR de inbrekers binnen zijn. Daarbij herkent hij het verschil tussen een bal die de deur raakt of een deur die geforceerd wordt.

En je huisdieren? Met de slimme bewegingsdetector kunnen dieren tot 25 kilo vrolijk door het beeld rennen en springen zonder dat het alarm afgaat.

Voor jouw eigen gemak krijg je de beschikking over twee speciale Key-Fobs (voor aan je sleutelbos) waarmee je het alarm in en uit kunt schakelen. Beter nog, zodra jij in de buurt van je huis bent, ‘ziet’ het systeem dat jij voor de deur staat en schakelt automatisch uit. Best handig als je net je handen vol hebt.

Het Somfy Home Alarm is een product uit de Somfy Protect Serie en uit te breiden met diverse handige accessoires. Zoals camera’s en sensoren. Ook is het Home Alarm compatibel met:

 • Amazon Alexa
 • Nest
 • IFTT

Functies

 • Allround alarmsysteem: alle hoeken beveiligd, compleet met sirene
 • IntelliTAG™: slimme deur/raamsensor die waarschuwt nog VOOR de inbreker binnen is
 • Bewegingsdetector: reageert direct op onverwachte temperatuurverschillen en laat huisdieren links liggen
 • Pushberichten: direct via jouw smartphone op de hoogte van onraad
 • Easy does it: sensoren zet je neer of plak je op
 • Plug & Play: in 10 minuten geïnstalleerd en actief
 • Somfy app: helpt je herinneren dat je je alarm moet activeren

Smart Hub, Wit, Met GSM en LAN Communicatie

Smart Hub, Wit, Met GSM en LAN Communicatie
Bekijk de dagprijs
Door de draadloze technologie kan Ajax Hub veilig alle netwerkapparaten bewaken die zich op een afstand van max. 2000 meter in open ruimte of op verschillende verdiepingen van een gebouw bevinden.De ARM-processor biedt extra vermogen voor het uitvoeren van belangrijke takenVoorzien van LAN + GSM-back-upCentrale meldt de alarmen via push meldingen, sms of telefoongesprekMax. 100 draadloze zone’s per paneelMaximaal 50 gebruikers kunnen verbinden met een paneel via een directe verbindingIntegreer eenvoudig IP-camera’s van derden in de App (via RTSP)Externe stroomuitval activeert onmiddellijk een alarmWerkt tot 15 uur op batterij back-up

AJAX Hub (zwart)

AJAX Hub zwart

Bekijk de dagprijs

Vanuit de passie om technologie te combineren met design, heeft AJAX een geavanceerd, uiterst betrouwbaar professioneel alarmsysteem ontwikkeld, dat geheel draadloos, (geen WiFi), communiceert binnen uw huis of bedrijf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde hardware, volgens Euro-norm EN 50131-1 Grade 2.

De Ajax Hub is het brein van het Ajax-systeem en beheert elke component van het netwerk. Dankzij de Jeweller-technologie wordt elke draadloze component in het netwerk voortdurend gecontroleerd en alle data verzameld. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van geëncrypteerde communicatie en authenticatie die de Ajax Hub beschermen tegen jamming of sabotage. De Ajax Hub analyseert alle meldingen, filtert eventuele valse alarmsignalen en verwittigt u bij reëel gevaar.

Alle aansluitingen en knoppen zitten verborgen in de behuizing. De Ajax Hub beschikt over een batterij die tot 12 uur backup garandeert en in het geval van spanningsonderbreking wordt onmiddellijk een alarmmelding uitgestuurd naar de gebruiker. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Ethernet en/of GSM-signaal, waarbij automatisch een ongebruikte frequentie gekozen wordt bij een fout op het gebruikte kanaal.

Chuango – CG-105S Draadloos On-Site Alarmsysteem

Chuango - CG-105S Draadloos On-Site Alarmsysteem

Bekijk de dagprijs

Zit u niet te wachten op een uitgebreid alarmsysteem met ingebouwde gsm module, of heeft u een low budget? maar wilt u toch een goed beveiligd zijn tegen indringers? Dan is deze draadloze set van Chuango de basis voor uw nieuwe alarmsysteem. Met een 110dB sirene, 2 afstandbedieningen, 1 magneetcontact en een bewegingsmelder is deze basisset binnen de korste keren gemonteerd. Op het moment dan u het alarmsysteem met één van de afstandbedieningen inschakeld hoort u 1 korte piep en wanneer u het alarm uitschakeld hoort u er twee.

Paniekknop en gedeeltelijk inschakelen

Wilt u toch een veilig gevoel terwijl u thuis blijft dan kan dit ook. Met de knop gedeeltelijke inschakeling op de afstandbediening zet u de magneetcontact(en) voor ramen en/of deuren op scherp, maar kunt u wel gewoon langs de draadloze bewegingsmelder(s) lopen zonder dat het alarm afgaat. Op beide afstandbedieningen zit ook een paniekknop. Of het alarm nou aanstaat of niet, zodra u deze paniekknop activeert zal de luide 110dB sirene direct beginnen te loeien en de omgeving waarschuwen. Het volledig in- of uitschakelen van het alarmsysteem doet u natuurlijk ook met de afstandbediening.

Noodstroom

Mocht het stroom onverhoops uitvallen dan blijft het alarm nog gewoon zijn werk doen. De sirene heeft namelijk een back-up batterij. En omdat de draadloze sensoren en de afstandbedieningen werken op batterijen is er niets aan de hand.

Extra sensoren

Wilt u het systeem uitbreiden met extra draadloze sensoren dan is dit uiteraard geen enkel probleem. U kiest de andere draadloze sensoren van Chuango die u erbij wilt hebben en wij leren de gehele set kant en klaar voor u in. Wilt u toch eerst de situatie aankijken en op een later tijdstip het alarmsysteem uitbreiden met andere sensoren dan is dit geen enkel probleem. Zelf inleren van andere accesoires is z‚‚r eenvoudig. U activeert ‘tijdelijk de zoekfunctie van de sirene en u activeert hierna de testknop van de nieuwe sensor. Zodra de sensor herkent wordt door de sirene hoort u een piep en is de sensor onderdeel van uw alarmsysteem. Makkelijker kan niet toch?

Voordelen

 • Draadloze verbinding
 • Led-indicatie bij lage batterijspanning
 • Bereik: 80m (in open veld)
 • Volledig- of gedeeltelijk inschakelen
 • Luide 110dB sirene
 • zeer eenvoudig uit te breiden met extra sensoren

Alecto – DA-270 – Draadloos alarmsysteem GSM

Alecto - DA-270 - Draadloos alarmsysteem GSM

Bekijk de dagprijs

Verschillende keuzes

Wanneer je besloten hebt om een alarmsysteem aan te schaffen, krijg je te maken met verschillende keuzes die uiteindelijk samen zullen bepalen voor welk alarmsysteem je kiest. Dit zijn belangrijke beslissingen en dus is het van groot belang dat je vooraf hier het nodige over te weten komt. We nemen hieronder verschillende beslissingen met je door.

Keuze 1: Communicatiekiezer

Een alarminstallatie werkt natuurlijk het beste wanneer er contact gelegd wordt met de meldkamer van de alarmcentrale als er iets mis is. Bijvoorbeeld als er rook wordt gesignaleerd of wanneer de camera’s of de contactsensoren verdachte bewegingen of aanrakingen waarnemen. In dat geval is het belangrijk dat de meldkamer hiervan op de hoogte wordt gesteld. Dit wordt geregeld door de communicatiekiezer. Wanneer je voor een uitgebreid alarmsysteem kiest, is deze communicatiekiezer automatisch bij het set inbegrepen. Je kunt vervolgens kiezen uit verschillende wijze van communicatie. Zo is het mogelijk om een alarmsysteem met behulp van GSM communicatiewijzer aan te schaffen. Daarbij wordt de alarmcentrale via een sms op de hoogte gesteld wanneer het alarm iets opvallends waarneemt. Daarnaast krijg je zelf ook een melding via sms. Je kunt er zelfs voor kiezen om een extra nummer toe te voegen waar een sms naar gestuurd wordt. Deze mogelijkheid wordt verreweg het meeste gebruikt. Daarnaast kun je ook kiezen voor PSTN. In dat geval wordt er bij gevaar door het alarmsysteem en spraakrapportage via de vaste telefoon verstuurd. Deze kun je vooraf instellen evenals waar de spraakrapportages naar toe gezonden worden. Tot slot is het ook mogelijk om een LAN communicatiekiezer in te stellen. Daarbij wordt de meldkamer van de alarmcentrale via internet op de hoogte gesteld van het gevaar. Dat kan echter ook per telefoon.

Keuze 2: type alarm

De volgende keuze die je moet maken is het type alarmsysteem. Er zijn namelijk drie verschillende soorten te onderscheiden: bekabeld, draadloos en hybride. Ieder soort heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. De bekabelde variant is bijvoorbeeld al behoorlijk oud en heeft zichzelf ruimschoots bewezen. Dit is een zeer betrouwbaar systeem waarbij alle onderdelen door middel van kabels met elkaar verbonden zijn. De bereikbaarheid is daardoor uitstekend. Bovendien is de prijs relatief laag en gaat deze alarminstallatie lang mee. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden. Zo zijn de kabels niet zo netjes en is het moeilijk om het alarm te installeren. Dit zijn nadelen die je bij een draadloze alarminstallatie juist weer niet hebt. Deze heeft namelijk geen kabels nodig waardoor je deze ook niet hoeft weg te werken. Daarbij is het installeren zo eenvoudig dat je het gewoon zelf kunt doen. Hoewel de draadloze variant zeker in het begin niet helemaal betrouwbaar was, is dat inmiddels wél het geval. Vroeger werkten deze namelijk op stroom, waardoor het alarm bij stroomuitval niet werkte. Inbrekers speelden daar bewust op in door een stroomstoring te veroorzaken. Inmiddels lopen draadloze alarminstallaties echter op batterijen die eenvoudig vervangen kunnen worden wanneer ze leeg zijn. Tot slot is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een hybride alarminstallatie. Dit is vrij modern en nieuw waarbij het beste van de twee eerder omschreven alarminstallaties gecombineerd worden. Een hybride alarminstallatie heeft bovendien allerlei nieuwe technische snufjes. Zo is het eenvoudig te bedienen met de smartphone.

Basis of uitgebreid

Heb je de keuze voor de communicatiekiezer en het type alarm gemaakt? Dan ben je in ieder geval al een heel eind. Er is dan eigenlijk nog maar één keuze die je moet maken. Ieder type alarm kun je namelijk bestellen in een basisuitvoering of een uitgebreide variant. Welke je kiest hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld hoe streng je het huis of pand wilt beveiligen en hoe veilig je jezelf precies voelt. Ook speelt het geld dat je wilt uitgeven mee bij de keuze. Een basisuitvoering is bijvoorbeeld een stuk goedkoper, maar bevat ook minder onderdelen. Hoewel het per aanbieder en type alarm kan schelen, bestaat een basisuitvoering meestal uit drie onderdelen: een sirene, een centraal bedieningspaneel en contact sensoren die je kunt aanbrengen op de deuren en ramen. Op deze wijze is je huis in principe prima beschermd, al kan het natuurlijk altijd nog beter. Als je dat wil, kun je daarom het beste kiezen voor een uitgebreide alarminstallatie. Die bestaat uit nog meer onderdelen en beschermt je huis niet alleen maar tegen inbraak maar ook nog eens tegen brand. Naast de eerder genoemde onderdelen zitten hier namelijk ook brandmelders en bewegingsmelders bij. Bovendien ben je aangesloten bij de alarmcentrale en kun je met de communicatiekiezer zelf bepalen op welke manier er contact wordt gelegd met de alarmcentrale en/of met jou wanneer je niet thuis bent. Verder worden er ook raammagneten meegeleverd.

Alarmsysteem kosten

Wanneer je jouw huis op een goede manier wilt beveiligen tegen inbraak, is een alarmsysteem erg belangrijk. Daar hangt echter wel een bepaald prijskaartje aan. Hoeveel dat precies is, hangt sterk af van het type alarm dat je kiest. In de tabel hieronder kun je zien hoeveel de diverse alarmsystemen gemiddeld kosten.

Type Alarm Gemiddelde prijs
Basis bekabeld 1200 euro
Uitgebreid bekabeld 1700 euro
Basis draadloos 750 euro
Uitgebreid draadloos 1200 euro
Hybride 1000 euro

Zoals je ziet, lopen de prijzen behoorlijk uiteen. Dat komt voornamelijk door de verschillende toepassingen en eigenschappen van de alarmsystemen. Overigens kun je wellicht geld besparen door ervoor te kiezen om een alarmsysteem zelf te installeren in plaats van dit te laten doen door een specialist. Dat raden we echter sterk af. Naast het feit dat het in sommige gevallen behoorlijk moeilijk kan zijn om een alarm op de juiste manier te installeren, weet een specialist vaak ook precies de zwakke plekken van je huis aan te wijzen. Dankzij zijn ervaring is hij namelijk in staat om zich in de gedachtegang van de inbreker te verplaatsen en direct de risico’s in huis aan te wijzen. Vergelijk overigens altijd de verschillende specialisten met elkaar en vraag offertes aan. Op die wijze kun je flink wat geld besparen.