Alarmsysteem prijs

Ben je al een poosje op zoek naar een goed alarmsysteem? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn namelijk heel veel mensen die graag een alarmsysteem bij hun huis of bedrijf hebben. Dat zorgt namelijk voor veel meer veiligheid. Sterker nog: meer dan 80% van de inbrekers slaat een pand over wanneer ze zien dat er een alarmsysteem aanwezig is. Het is daarom altijd aan te raden een alarmsysteem te hebben. De prijzen van alarmsystemen lopen overigens behoorlijk uiteen. Daarbij verschilt het behoorlijk voor welk type alarmsysteem je kiest. Wil je meer weten over de prijzen en de mogelijkheden van alarmsystemen? Lees dan snel verder!

Alarmsysteem prijs

Het is goed om jezelf te beseffen dat de prijs van een alarmsystemen van tal van aspecten afhangt. Dat heeft voornamelijk te maken met de keuze die je zelf maakt. Je kunt natuurlijk een eenvoudig maar goed werkend alarmsysteem aanschaffen, maar je kunt ook een veel geavanceerder variant kopen. De laatste is uiteraard een stuk duurder. Maar je krijgt er natuurlijk ook wel iets voor terug. Om je een beetje op weg te helpen, sommen we hieronder de gemiddelde prijs op per type alarm.

Alarmsysteem Gemiddelde prijs:
Bekabeld, basis 1200 euro
Bekabeld, uitgebreid 1700 euro
Draadloos, basis 750 euro
Draadloos, uitgebreid 1200 euro
Hybride 1000 euro

Zoals je ziet verschillen die prijzen behoorlijk. Dat komt vooral doordat de alarmsystemen op een verschillende manier zijn samengesteld en doordat er tal van mogelijkheden zijn. Wanneer je kiest voor een basisuitvoering van een bepaald alarmsysteem ben je uiteraard een stuk voordeliger uit dan wanneer je de uitgebreide versie kiest. Daarbij is het ook mogelijk om zelf het alarmsysteem te installeren. Dat is uiteraard goedkoper dan wanneer je hier een specialist voor inschakelt. Dat laatste kost dan misschien wel wat meer, maar is wel degelijk aan te raden. Een specialist weet namelijk precies hoe inbrekers denken en te werk gaan en kan daarom ook perfect adviseren. Overigens, wanneer je geld wilt besparen is het aan te raden om direct contact op te nemen met meerdere aanbieders. Deze kunnen een offerte voor je maken en op basis daarvan kies je de goedkoopste. Dat kan in sommige gevallen gigantisch veel geld schelen, aangezien de prijzen van de verschillende aanbieders sterk uiteen lopen. En waarom zou je daar als consument niet van profiteren?

Prijs per soort alarmsysteem

Er zijn grofweg genomen drie verschillende soorten alarmsystemen te onderscheiden. Ieder van deze soorten beschikt weer over andere eigenschappen. Het is dan ook logisch dat de prijs ook behoorlijk uiteen kan lopen. Daarom bespreken we hieronder per soort alarmsysteem de prijs en wat de voor en nadelen zijn.

Prijs bekabeld alarmsysteem

Een bekabeld alarmsysteem is verreweg de meest betrouwbare soort. Dat komt voornamelijk omdat dit type alarmsysteem al heel lang bestaat. Bovendien kunnen professionele inbrekers dit alarmsysteem veel lastiger saboteren. Alle verschillende onderdelen zijn met elkaar verbonden door middel van kabels. Deze hangen vaak wel in het zicht en moeten zo gewenst nog weggewerkt worden. De installatie van dit type alarmsysteem is ingewikkeld waardoor je dit het beste over kunt laten aan een professional. Bijkomend voordeel van een bekabeld alarmsysteem is overigens dat het de goedkoopste variant is van alle soorten alarmsystemen. De prijs ligt gemiddeld tussen de 150 en de 500 euro. Hoeveel dit precies is, hangt sterk af van hoe uitgebreid het systeem is dat je koopt. Overigens is deze prijs inclusief montage en prijs.

Prijs draadloos alarmsysteem

Naast de bekabelde versie kun je ook nog voor een draadloos alarmsysteem kiezen. Steeds meer mensen kiezen daarvoor al is dat in veel gevallen om esthetische redenen. Het staat namelijk een stuk beter zonder kabels. Bovendien is het met een draadloos alarmsysteem natuurlijk ook prima mogelijk om je woning op de juiste manier te beveiligen. Alle onderdelen zijn flexibel, verplaatsbaar en heel eenvoudig door middel van een draadloze WiFi verbinding met elkaar verbonden. Dat betekent dus wel dat alle onderdelen binnen het bereik van de WiFi moeten blijven. Overigens was er vroeger op de betrouwbaarheid van draadloze alarmsystemen nog wel wat aan te merken. Dat is nu gelukkig niet meer zo. Ze zijn zeer betrouwbaar en ook niet meer onderhevig aan stroomstoringen. De meeste draadloze alarmsystemen werken namelijk op batterijen. Deze moeten uiteraard wel tijdig worden vervangen. Wanneer het hier bijna tijd voor is, krijg je daar overigens vanzelf een melding van. De prijs ligt overigens in de meeste gevallen iets hoger dan bij een bekabeld alarmsysteem. Je betaalt tussen de 125 en de 900 euro, afhankelijk van hoe veelzijdig het systeem is. Daar staat echter tegenover dat je het makkelijk kunt installeren en dat het ook nog eens eenvoudig uit te breiden is.

Prijs hybride alarmsysteem

Tot slot is het ook nog mogelijk om voor een hybride alarmsysteem te kiezen. Dit is een vrij nieuwe manier om je huis op een prima manier te beveiligen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een hybride alarmsysteem een combinatie is tussen de twee eerder genoemde alarmsystemen. Daarbij is het beste van beide systemen gekomen. Het alarm is voor het grootste gedeelte aangesloten door middel van kabels maar er kunnen ook draadloze onderdelen worden toegevoegd. Daardoor is het een betrouwbaar systeem dat ook eenvoudig groter kan worden gemaakt. Het fijne is bovendien dat het erg modern is wat onder andere is te merken aan het feit dat je het alarmsysteem eenvoudig met behulp van de smartphone kunt bedienen. Doordat het vrij nieuw is, zijn er overigens nog niet zoveel verschillende modellen. De prijs voor dit type alarm ligt tussen de 400 en de 750 euro waarbij de prijs voor het grootste gedeelte afhankelijk is van hoe uitgebreid je het systeem wilt(laten) samenstellen.

Prijsverschil tussen basis en uitgebreid alarmsysteem

Zoals je in het scherm kunt zien, wordt er bij ieder type alarmsysteem onderscheid gemaakt tussen een basis alarmsysteem en een uitgebreide. Dit heeft behoorlijk veel invloed op de prijs. Je begrijpt uiteraard de prijs van een basis alarmsysteem een stuk voordeliger is. Daar krijg je echter ook minder voor terug. Bij een basis alarmsysteem ontvang je naast contact sensoren die bedoeld zijn voor deuren en ramen ook een sirene en uiteraard een centraal bedieningspaneel. De prijs voor zo’n basissysteem ligt, inclusief btw en montage, tussen de 125 en de 400 euro. Bij een uitgebreid alarmsysteem betaal je een stuk meer. Dit ligt namelijk tussen de 300 en de 900 euro. Daar krijg je echter ook een hoop extra voor terug. Naast de onderdelen die al bij de basisuitvoering werden genoemd, ontvang je dan namelijk ook rookmelders, bewegingsmelders en raammagneten. Bovendien is het alarm automatisch aangesloten bij de alarmcentrale die het gevaar kan inschatten wanneer het alarm daadwerkelijk afgaat en tot actie over kan gaan.