Alarmsystemen woning prijzen

Ben je van plan om je huis te gaan beveiligen en wil je daarbij niet teveel geld kwijt zijn? Dan zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Er zijn namelijk tal van verschillende alarmsystemen en ieder systeem heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Bovendien kan de prijs ook sterk verschillen per systeem. Wanneer je op zoek bent naar meer informatie over de verschillende systemen en de daarbij horende prijzen, ben je hier precies op de juiste plaats.

De prijzen van een alarmsysteem voor een woning

Laten we als eerste eens kijken naar wat de prijzen nu eigenlijk precies zijn voor een alarmsysteem. Deze lopen in veel gevallen namelijk sterk uiteen. En voordat je daadwerkelijk begint met het beveiligen van de woning is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van de verschillende prijzen. Het is namelijk vrij lastig om betrouwbare en consistente informatie te vinden over de prijzen van een alarmsysteem in je huis. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken en hebben wij de informatie al voor je op een rijtje gezet in de tabel hieronder. Alle prijzen die je hierin kunt zien, zijn inclusief btw en plaatsing.

 

Type alarminstallatie Gemiddelde prijs
Basis bekabeld: 1200 euro
Uitgebreid bekabeld: 1700 euro
Basis draadloos 750 euro
Uitgebreid draadloos 1200 euro
Hybride 1000 euro

Zoals je ziet scheelt het nogal voor welk alarmsysteem je uiteindelijk kiest. Welke prijs je uiteindelijk moet betalen, hangt dus af van welk alarmsysteem je kiest en of gaat voor de basisvariant of de uitgebreide uitvoering. Ook is de keuze tussen al dan niet zelf plaatsen van invloed op de prijs. Hoewel het voordeliger is om dit zelf te doen, raden we dat zeker niet aan. Daardoor kun je namelijk weer te maken krijgen met andere problemen. Zelf weet je namelijk niet altijd precies wat de zwakke punten zijn van je huis en waar er derhalve extra op gelet dient te worden. Een specialist is daar uitstekend toe in staat en kan op die manier perfect helpen met advies en de plaatsing van het alarmsysteem.

De verschillende soorten alarmsystemen

Zoals je in de tabel kunt zien, wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten alarmsystemen: draadloos, bekabeld en hybride. Hieronder bespreken we ze kort inclusief de prijzen.

Draadloze alarmsystemen

Bij draadloze alarmsystemen is het niet nodig om gebruik te maken van kabels. Dat is natuurlijk ontzettend handig omdat je deze kabels dan ook niet weg hoeft te werken. Bijkomend voordeel is dat de prijzen over het algemeen lager liggen omdat de bekabeling niet nodig is. Gemiddeld gezien betaal je voor een draadloos alarmsysteem in een huis tussen de 750 en 1200 euro. Overigens heeft dit alarmsysteem nog meer voordelen. In tegenstelling tot bekabelde alarmsystemen kun je ze bijvoorbeeld eenvoudig uitbreiden. Al deze voordelen verklaren wellicht waarom draadloze alarmsystemen het meest gekozen worden.

Bekabelde alarmsystemen

Ga je liever voor een alarmsysteem mét kabels? In dat geval betaal je meestal iets meer dan voor de draadloze variant. Dat heeft met verschillende aspecten te maken. Allereerst is dit type alarmsysteem ontzettend betrouwbaar. Ze kunnen, in tegenstelling tot de draadloze variant onmogelijk worden verstoord door inbrekers. Sabotage is dus in principe onmogelijk. Overigens werken de meeste draadloze systemen eenvoudigweg op batterijen. Deze geven ruim op tijd aan wanneer ze bijna leeg zijn zodat je ze kunt vervangen. De aanleg van de kabels zorgt er uiteraard ook voor dat de prijs iets hoger is aangezien je dat in de meeste gevallen niet zelf kunt doen en dus een professional nodig hebt.

Hybride alarmsystemen

De laatste jaren is er echter nog een extra mogelijkheid als het om alarmsystemen gaat. Het hybride alarmsysteem is modern en innovatief en op meerdere gebieden een combinatie van de hierboven beschreven systemen. In principe is het bekabeld maar er kunnen ook draadloze onderdelen worden toegevoegd. Vaak wordt een bekabeld systeem vanzelf hybride wanneer je deze uit wil breiden. Dat is namelijk erg lastig en dus worden er draadloze onderdelen gebruikt om het uit te breiden. De prijzen van dit alarmsysteem kunnen erg uiteen lopen, afhankelijk waar je voor kiest. Meestal ligt het wel precies tussen de andere twee soorten alarmsystemen in.

Bespaar veel geld!

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk geld besparen wanneer je een alarmsysteem koopt. Dat hoeft echter helemaal niet ten koste te gaan van de kwaliteit. Zoals we eerder al stelden is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Het vinden van een voordelige specialist is echter lang niet altijd even eenvoudig. Toch is het mogelijk om op die manier flink wat geld te besparen. De verschillende specialisten concurreren namelijk met elkaar als het gaat om de prijs en daar kun jij natuurlijk van profiteren. Dat doe je simpelweg door een offerte aan te vragen van de verschillende specialisten en deze met elkaar te vergelijken. Zo kies je eenvoudig de goedkoopste.