Als u begint met huisbeveiliging, is een goede plaats om te beginnen een beveiligingscamera.
- Beste Home Security Camera’s
- Het installeren van Home Security Camera’s
- Beste camera’s voor huisdieren
- Beste draadloze beveiligingscamera’s
CCTV. NVR. DVR. WIFI. Met zo veel acroniemen en een schare van verschillende apparaten, kan de wereld van home beveiligingscamera’s zijn een veel, vooral als je niet vertrouwd bent met home security in het algemeen. Nou, wij zijn er om u te helpen. In de loop der jaren hebben we tientallen beveiligingscamera’s getest en beoordeeld, van bekabeld tot draadloos, van binnen tot buiten en alles daartussenin. Hier bespreken we de verschillende soorten camera’s, of u er een nodig hebt of niet, hoe u ze installeert, en nog veel meer. Als het om beveiligingscamera’s gaat, bent u bij ons aan het juiste adres.
Heb ik een beveiligingscamera nodig?
De eerste vraag die u zich misschien stelt is eenvoudig: is een bewakingscamera überhaupt nodig? En het antwoord hangt af van het beveiligingsniveau dat u wilt toevoegen aan uw huis of bedrijf. Hoewel sensoren beweging kunnen detecteren en u laten weten of deuren of ramen zijn geopend of gesloten, kunt u zonder camera’s niet echt zien wat er thuis gebeurt.
Camerabeelden kunnen ook nuttig zijn bij een strafrechtelijk onderzoek als er bij u wordt ingebroken. “Beelden van bewakingscamera’s worden vaak gebruikt als bewijs in strafzaken … Het is gemakkelijk te zien hoe beelden van bewakingscamera’s relevant kunnen zijn als het een persoon toont die een misdrijf pleegt”.2 Om deze redenen raden wij aan om naast sensoren ook beveiligingscamera’s te installeren in uw huis of bedrijf. Lees meer over het al dan niet afschrikken van criminaliteit door bewakingscamera’s.
Hoeveel beveiligingscamera’s heb ik nodig?
Het aantal beveiligingscamera’s dat u nodig heeft hangt af van de grootte van uw huis en de mate van beveiliging die u in het algemeen wenst. Op zijn minst raden wij aan een camera te plaatsen bij de hoofdingang van uw huis op de begane grond. Idealiter gebruikt u ook buiten beveiligingscamera’s bij alle ingangen op de begane grond; dit is echter niet van toepassing op iemand die in een appartement woont. Voor meer veiligheid kunt u meer beveiligingscamera’s op de begane grond plaatsen, en in elke kamer die u vaak gebruikt of waar u doorheen moet om uw huis binnen te komen of te verlaten. Voor extra veiligheid kunt u beveiligingscamera’s plaatsen in de belangrijkste gangen op de tweede of derde verdieping. We raden echter af om camera’s in slaapkamers of badkamers te plaatsen in verband met de privacy. In het algemeen hebben de meeste woningen ten minste drie camera’s nodig bij twee ingangen buiten en een ingang binnen. Meer informatie over de legaliteit van beveiligingscamera’s.
Beveiligingscamera koopgids
Omdat er veel factoren te overwegen bij het kiezen van een beveiligingscamera, hebben we een gids gemaakt om u te begeleiden door het hele proces, te beginnen met het kiezen van het type camera, of camera’s, die u nodig hebt.
Verschillende soorten beveiligingscamera’s voor thuis
Er zijn een paar verschillende manieren om de verschillende soorten beveiligingscamera’s te benaderen, hetzij op basis van locatie, waar u ze in uw huis of bedrijf plaatst, op basis van stroom, hoe ze stroom ontvangen, op basis van connectiviteit, of ze Wi-Fi, vaste lijn, mobiele telefoon of batterij back-up nodig hebben, op basis van de manier waarop ze beelden opnemen of op basis van hun vorm.
Op plaats
De meeste mensen zullen hun zoektocht naar een beveiligingscamera beginnen op basis van de locatie: waar wilt u toezicht houden? Als u in een appartement woont, hebt u waarschijnlijk alleen binnencamera’s nodig, maar wie een voor- of achtertuin heeft, kan ook profiteren van buitencamera’s en videodeurbellen.
- Binnencamera’s: Binnencamera’s, die meestal rond de $100 kosten, moeten op zijn minst op de begane grond van uw huis worden geplaatst. Vermijd privéruimtes zoals badkamers of slaapkamers, maar dek elke ruimte die gemakkelijk toegankelijk is, zoals een hal, of elke ruimte die centraal in uw huis ligt, zoals een woonkamer. Binnencamera’s hebben meer kans op een stopcontact dan buitencamera’s, die zich misschien niet in de buurt van een stopcontact bevinden. Wij raden echter aan om een cellulaire back-up te nemen voor plug-in camera’s, zodat ze aan blijven, zelfs als de stroom uitvalt.
- Buitencamera’s: Buitencamera’s, aan de andere kant, hebben de neiging om rond de $ 200 te kosten. De reden? Ze worden geleverd met weerbestendige behuizing, zodat ze bestand zijn tegen grote temperatuurverschillen en verschillende vaste stoffen en vloeistoffen, of het nu regent, sneeuwt of hagelt. Hoe u bepaalt hoe duurzaam een camera is, hangt af van de IP-rating, die we hieronder in onze koopgids beschrijven. In tegenstelling tot binnencamera’s zijn buitencamera’s waarschijnlijk draadloos, omdat er minder stopcontacten buiten zijn; bekijk onze lijst met de beste draadloze buitencamera’s om uw opties te verkennen. Maar een ding dat belangrijk is om op te merken, is dat draadloze camera’s nog steeds internet nodig kunnen hebben.
- Video deurbellen: Video deurbellen zijn een ander type buitencamera’s die specifiek op voordeuren worden gebruikt. Ze zijn ook bekend als deurbelcamera’s en kunnen een bel hebben of een bestaande deurbel vervangen, zodat mensen hun gasten op afstand kunnen zien en met hen kunnen praten via een mobiele toepassing of een smart home-apparaat. Wanneer iemand bijvoorbeeld bij ons aanbelt, krijgen we niet alleen een waarschuwing op onze telefoon, maar ook op onze Echo Show, waar we onze gast in full color zien. Heeft u geen smart display? Lees onze Echo Show review, een slimme display die compatibel is met Alexa, of onze Nest Hub review, een slimme display die compatibel is met Google Assistent. Hier bij Security.org geven we gelijke kansen aan stemassistenten!
Door Vermogen
Hoe krijgt uw camera stroom, via een batterij of via een stopcontact? Dit is een essentiële vraag om uzelf te stellen voordat u een camera koopt, en het kan neerkomen op uw persoonlijke voorkeur, met voor- en nadelen voor elk type.
- Bedrade camera’s: Bedrade camera’s, meestal binnenshuis, hebben het voordeel dat we nooit hun batterijen hoeven te vervangen; in plaats daarvan zijn ze ofwel aangesloten op het stopcontact of hardwired in ons huis. Er zijn echter ook nadelen; ten eerste houden we er niet van om meer draden toe te voegen aan ons reeds verbonden slimme huis, en ten tweede, als onze stroom of Wi-Fi uitvalt, wat vaker gebeurt dan we zouden willen, kan de camera mogelijk geen verbinding maken met onze app. Daarom raden we aan om camera’s te kopen die compatibel zijn met een back-up van een mobiele of vaste lijn, zodat ze blijven werken als de stroom uitvalt.
- Draadloze camera’s: Draadloze camera’s zijn veel gemakkelijker te installeren dan bedrade camera’s, maar natuurlijk moesten we rekening houden met de levensduur van de batterij; een jaar is een redelijke periode voor een camera om mee te gaan, naar onze mening. Sommige batterijen zijn oplaadbaar, andere moeten we om de zoveel tijd volledig vervangen. Sommige buitencamera’s, zoals de Ring Spotlight Cam Solar, worden geleverd met zonnepanelen, wat betekent dat ze continu worden opgeladen door de zon en dat de batterijen nooit vervangen hoeven te worden. Voor meer informatie, bekijk onze pagina over de kosten van Ring camera’s.
Op connectiviteit
Geloof het of niet, niet iedereen maakt gebruik van het internet. Sterker nog, in 2019 gebruikt 10 procent het internet niet. Maar of je nu wifi in huis hebt of niet, je kunt een beveiligingscamera vinden die wel werkt.
- Camera’s met WiFi-verbinding (digitale of IP-camera): Tegenwoordig zijn de meeste beveiligingscamera’s verbonden met Wi-Fi, wat betekent dat ze een bijbehorende app hebben waarmee we beelden konden livestreamen, bewegingsmeldingen of meldingen van personen konden ontvangen en onze camera op afstand konden bedienen. Dit bracht onze thuisbewaking van alleen lokaal naar op afstand; we konden letterlijk zien wat er thuis gebeurde vanaf elke plek in de wereld, zolang er maar Wi-Fi was. Voor de meest uitgebreide bewaking raden we aan een slimme beveiligingscamera te kopen, wat betekent dat deze is aangesloten op internet.
- Camera’s die geen WiFi nodig hebben (analoog): Als u geen WiFi hebt, zijn er nog steeds camera’s die voor u zullen werken. De meeste nemen rechtstreeks op een micro-SD-kaart of harde schijf op, dus hoewel we de beelden niet konden livestreamen, konden we achteraf zien wat er gebeurde door de lokale opslag op een apparaat zoals onze computer te downloaden. Een bedrijf dat bekend staat om hun beveiligingscamera’s die geen WiFi nodig hebben is Reolink; lees onze Reolink GO camera review voor meer informatie.
Door opname
Hoe neemt de camera beelden op? In een notendop, camera’s met DVR verwerken de gegevens van de beelden in de recorder, meestal een harde schijf, NVR-systemen verwerken de gegevens in de camera zelf en streamen deze vervolgens naar de recorder. Hier is meer van de nitty-gritty.
- Digitale videorecorders (DVR): DVR-camera’s zijn meestal analoge camera’s, wat betekent dat ze geen WiFi-verbinding hebben; ze maken meestal deel uit van bekabelde beveiligingssystemen. Gewoonlijk wordt de camera via een coaxiale kabel aangesloten op een harde schijf.
- Netwerk-videorecorders (NVR): De meeste NVR-camera’s zijn WiFi-verbonden, ook bekend als IP- of Internet Protocol-camera’s. Deze camera’s kunnen zowel bedraad als draadloos zijn.
Naar vorm
Tot slot kunt u een camera kiezen op basis van de vorm, waarbij verschillende vormen het beste werken in verschillende ruimtes.
- Kogel: Bullet camera’s, meestal draadloos, zijn goed voor het vastzetten op hoeken van kamers voor de meeste dekking.
- Koepel: Een beetje moeilijker te installeren dan bullet camera’s, dome camera’s hebben het voordeel dat ze moeilijk te stelen zijn, omdat ze op plafonds worden geplaatst. Door hun bolvormige ontwerp hebben ze ook een breder gezichtsveld dan een gewone camera.
- Pannen, kantelen of zoomen: Soms willen we niet beperkt zijn tot het gezichtsveld van een camera, en dat is waar pannen, kantelen en zoomen om de hoek komt kijken. Dit geeft ons meer vrijheid om precies te zien wat we willen zien, en de beste camera’s kunnen helemaal ronddraaien voor een totale dekking. Lees onze Wyze Cam Pan review om dit in actie te zien.
- Box: Een box camera is precies wat het klinkt als, een camera in de vorm van een doos. Deze zijn niet super gebruikelijk als het gaat om slimme huisbeveiliging en waren populairder tijdens de late jaren 1800 en vroege jaren 1900.
- Verborgen: Ook relatief voor zichzelf sprekend, verborgen camera’s zijn ontworpen om eruit te zien als andere objecten, of het nu een pen, teddybeer, of gewoon een camera klein genoeg om onopgemerkt te blijven. We raden niet aan verborgen camera’s te kopen, omdat zichtbare camera’s inbrekers kunnen afschrikken.
- Draai- of oogcamera: Een revolvercamera lijkt veel op een domecamera, maar heeft het beste van twee werelden, omdat we de camera in elke hoek kunnen plaatsen die we willen in een diefstalbestendige opstelling.
Heeft u een harde schijf nodig voor beveiligingscamera’s?
Geloof het of niet, niet iedereen maakt gebruik van internet. In feite maakt in 2019 10 procent van de Amerikanen geen gebruik van internet, volgens het Pew Research Center. Maar of je nu wel of geen Wi-Fi in je huis hebt, je kunt een beveiligingscamera vinden die wel werkt.
- Camera’s met WiFi-verbinding (digitale of IP-camera): Tegenwoordig zijn de meeste beveiligingscamera’s verbonden met Wi-Fi, wat betekent dat ze een bijbehorende app hebben waarmee we beelden kunnen livestreamen, bewegingsmeldingen of meldingen van personen kunnen ontvangen en onze camera op afstand kunnen bedienen. Dit bracht onze thuisbewaking van alleen lokaal naar op afstand; we konden letterlijk zien wat er thuis gebeurde vanaf elke plek in de wereld, zolang er maar Wi-Fi was. Voor de meest uitgebreide bewaking raden we aan een slimme beveiligingscamera te kopen, wat betekent dat deze is aangesloten op internet.
- Camera’s die geen WiFi nodig hebben (analoog): Als u geen WiFi hebt, zijn er nog steeds camera’s die voor u zullen werken. De meeste nemen rechtstreeks op een micro-SD-kaart of harde schijf op, dus hoewel we de beelden niet konden livestreamen, konden we achteraf zien wat er gebeurde door de lokale opslag op een apparaat zoals onze computer te downloaden. Een bedrijf dat bekend staat om hun beveiligingscamera’s die geen WiFi nodig hebben is Reolink; lees onze Reolink GO camera review voor meer informatie.
Beveiligingscamera functies om naar te kijken
Als u eenmaal hebt besloten welk type camera u wilt, is het tijd om u te verdiepen in de functies van de camera en uzelf de volgende vragen te stellen:
- Connectiviteit: Heeft de camera Wi-Fi nodig? Zo ja, werkt hij op een 2,4 Ghz of 5 Ghz netwerk? De meeste camera’s werken tegenwoordig alleen met een 2,4 Ghz-netwerk, hoewel 5 Ghz steeds gebruikelijker wordt; de VS heeft sinds 2015 30.000 5G-infrastructuursites gebouwd, of 4,7 sites voor elke 10.000 mensen.4 Rome is niet op één dag gebouwd!
- Stroomvoorziening: zit de camera in het stopcontact of is hij draadloos? Als het draadloos is, wat is dan de levensduur van de batterij? Is de batterij oplaadbaar of vervangbaar? Is er een zonnepaneel beschikbaar voor een buitencamera?
- Duurzaamheid: Als je je camera buitenshuis gebruikt, is het belangrijk om rekening te houden met het temperatuurbereik en de IP-classificatie. Als u in een klimaat als New York woont met temperaturen tussen 0 en 100 graden Fahrenheit, moet u ervoor zorgen dat uw camera binnen dat bereik past. Vervolgens geeft de IP-classificatie5 van een camera aan hoe bestand deze is tegen vaste stoffen en vloeistoffen in een getal van twee cijfers; het eerste cijfer heeft betrekking op vaste stoffen, het tweede op vloeistoffen. Een buitencamera met een IP-waarde van 65, wat gebruikelijk is voor buitencamera’s, is bijvoorbeeld volledig stofdicht en bestand tegen waterstralen onder lage druk, wat voldoende is voor meer regen- en sneeuwstormen.
De koper moet oppassen: De meeste beveiligingsbedrijven beweren dat hun buitencamera’s weerbestendig, weerbestendig of waterdicht zijn, maar deze termen betekenen niet echt veel; om echt te weten hoe een camera het in verschillende weersomstandigheden zal doen, controleert u de IP-classificatie.
- Videokwaliteit: Tegenwoordig hebben de meeste slimme beveiligingscamera’s een 1080p HD-resolutie, in tegenstelling tot de 720p HD-resolutie van vroeger. Meer geavanceerde camera’s hebben een 2K- of zelfs 4K-resolutie, die twee keer zoveel pixels heeft als 1080p HD. Bekijk hoe 4K er echt uitziet in onze Arlo Ultra 4K review.
- HDR: Buitenopnamen maken is moeilijk, met schitteringen en schaduwen die een anders helder beeld in de weg staan. HDR, dat staat voor High Dynamic Range, neemt de meeste schitteringen en schaduwen weg uit beelden die buiten zijn gemaakt, waardoor deze dichter bij het echte leven staan dan ooit tevoren.
- Zoomen: zoals het gezegde luidt, het zit ‘m allemaal in de details. Sommige camera’s kunnen optisch inzoomen, wat betekent dat de camera zelf dichter naar een object toe beweegt, of digitaal, wat betekent dat we kunnen inzoomen door in de livestream op onze app te knijpen. Optische zoom verdient de voorkeur omdat de beelden dan een hogere resolutie hebben, maar dit is meestal geen spelbreker, althans niet voor ons.
- Gezichtsveld: Gezichtsveld betekent hoe breed de beelden van de camera zijn; meestal willen we dat dit getal ten minste 120 graden is, met 180 graden als de wiskundige limiet. Nogmaals, voor meer bereik zoek je een camera die helemaal rond kan draaien.
- Nachtzicht: Uiteraard is het belangrijk dat een camera u zowel ’s nachts als overdag kan laten zien wat er aan de hand is. Nachtzicht is er in twee vormen: infrarood via LED-sensoren, wat zwart-witbeelden oplevert, of kleur via een helderwitte schijnwerper, zoals te zien is in onze Ring Spotlight Cam Battery review. Als nachtzicht bijzonder belangrijk voor u is, kunnen we u aanraden meer te lezen over de beste infraroodcamera’s?
Houd in gedachten: Hoewel nachtzicht in kleur leuk is om te hebben, maken heldere spots camera’s super opvallend, wat u wel of niet wilt; opvallende camera’s kunnen dieven afschrikken, maar ze hebben ook meer kans om gestolen te worden.
- Audio: Camera’s moeten luidsprekers en een microfoon ingebouwd hebben, zodat u daadwerkelijk kunt spreken met degene op wie de camera staat via zijn mobiele app, een proces dat tweewegsaudio wordt genoemd. Tegenwoordig hebben de meeste slimme beveiligingscamera’s tweewegaudio, maar analoge camera’s hebben hoogstwaarschijnlijk alleen luidsprekers.
- Opslag en opname: Opslag kan worden onderverdeeld in twee categorieën: lokaal en cloud. Lokale opslag is meestal in de vorm van een micro-SD-kaart, ingebouwd in de camera, of een externe harde schijf, zoals bij de meerderheid van de Swann beveiligingssystemen (lees meer hierover in onze Swann camera review). Bij lokale opslag worden de beelden rechtstreeks op de kaart of harde schijf opgenomen, terwijl bij cloud-opslag de beelden automatisch worden geüpload naar een cloud-server, waarvoor al dan niet een betaald abonnement nodig is (maar over prijzen later meer). Wij geven de voorkeur aan camera’s met zowel cloud- als lokale opslag; op die manier hebt u, als de ene methode faalt, de andere als back-up.
- Smart home-integraties: Spraakassistenten zoals Alexa en Google Assistant worden elk jaar populairder. In 2019 gebruikten naar schatting 111 miljoen mensen in de VS spraakassistenten, een sprong van bijna 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar,6 en dit zal naar verwachting alleen maar toenemen in 2020. Daarom houden we van camera’s die zijn geïntegreerd met de smart home-platforms waarin deze spraakassistenten zijn ondergebracht. Op die manier kunnen we Alexa of Google Assistant onze camera laten bedienen, waarbij we alleen maar een stemcommando hoeven te geven. Van het inschakelen van onze camera’s tot het afspelen op onze Chromecast, spraakopdrachten zijn een gemakkelijke en leuke manier om de beveiliging van ons huis in de gaten te houden.
- Kunstmatige intelligentie: De meeste slimme beveiligingscamera’s kunnen beweging herkennen en waarschuwen gebruikers wanneer ze dit detecteren. Dit kan echter leiden tot veel valse en onnodige meldingen van bijvoorbeeld dieren, auto’s en andere levenloze bewegende objecten. Om dit tegen te gaan, kunt u op zoek gaan naar camera’s met persoonsherkenning, wat betekent dat ze het verschil kunnen zien tussen mensen en al het andere; er zijn ook camera’s met huisdierherkenning als u op de hoogte wilt worden gebracht van de bewegingen van uw huisdier. Camera’s met gezichtsherkenning kunnen na verloop van tijd de gezichten van uw vrienden en familie herkennen, die u in de app kunt benoemen om superspecifieke meldingen te ontvangen. We raden u aan een camera met persoonsherkenning te kopen, vooral als u huisdieren hebt; bekijk onze selectie van de beste huisdiercamera’s.
- Gedeelde toegang: Heb je vrienden? Met de meeste apps kunt u andere gebruikers toevoegen, zodat ook zij uw camera’s kunnen in- en uitschakelen, vooral handig voor bezoekers. Zorg ervoor dat u met de app van de camera zoveel gebruikers kunt toevoegen als u maar wilt.
- Geofencing: Geofencing betekent dat onze beveiligingscamera’s werden aangesloten op de GPS in onze telefoons, zodat ze automatisch werden ingeschakeld wanneer we van huis gingen en weer werden uitgeschakeld wanneer we terugkwamen. Het is niet een super veel voorkomende functie, om eerlijk te zijn; als u geïnteresseerd bent, bekijk dan onze Arlo camera’s review, die een paar opties met geofencing behandelt.
- Activiteitszones: Activiteitszones maakten onze meldingen nog specifieker, door gebieden te negeren die we de camera hadden verteld te negeren en alleen te focussen waar we toezicht wilden houden. Onze buitencamera’s zagen bijvoorbeeld niet alleen ons eigendom, maar ook het trottoir en de straat erachter. Nogmaals, we wonen in Brooklyn, waar veel voetgangers en autoverkeer is, dus het was fijn om alleen te worden gewaarschuwd over dingen die in ons gebied gebeurden. Laten we eerlijk zijn: telefoons leiden ons al genoeg af, dus het was fijn om het aantal meldingen te kunnen optimaliseren en dus nog verder te verminderen.
- Meldingen: Als een beveiligingscamera een persoon detecteert en je krijgt daar geen melding van, is het dan echt gebeurd? Vrijwel alle beveiligingscamera’s die we getest hebben, hebben ons op de hoogte gebracht van beweging of een persoon wanneer ze ingeschakeld waren, afhankelijk van hun AI-mogelijkheden. Meldingen maken meestal deel uit van het pakket, hoewel ze ons 24,99 dollar per maand kosten met de SimpliCam, zoals te zien is in onze SimpliCam review.
- Installatie: We installeerden de meeste van onze standalone camera’s zelf, wat meestal een vrij eenvoudig proces was; sluit de camera gewoon aan of monteer hem aan de muur, download de app, voeg hem toe aan uw Wi-Fi-naam en voila- onze slimme thuisbeveiligingscamera was op zijn plaats. Wij raden u aan uw beveiligingscamera’s op de eerste verdiepingen van woningen te plaatsen. Bovendien vereisen sommige camera’s die deel uitmaken van grotere beveiligingssystemen, zoals de Vivint Outdoor Camera Pro, een professionele installatie. Lees meer over onze ervaring met professionele installatie in onze Vivint Outdoor Pro review.
- App: Als we het hebben over slimme beveiligingscamera’s, is het hebben van een gebruiksvriendelijke app belangrijk voor het live streamen van beelden, het op afstand bedienen van je camera en het krijgen van tijdige meldingen. Zorg ervoor dat de app goede beoordelingen heeft in de iOS- of Android-winkel, afhankelijk van het merk van je mobiele apparaat. Of bekijk onze videoreviews van beveiligingscamera’s,7 waarin we de apps voor iOS gebruiken.
- Privacy: Het is geen geheim dat Internet of Things, of IoT-apparaten, niet altijd even goed zijn als het gaat om beveiligingsinbreuken. Grote techbedrijven als Ring en Nest hebben allebei hun deel aan privacyproblemen gehad, van mensen die andere mensen bespioneerden via hun Ring-camera’s tot verborgen microfoons in het Nest Secure-beveiligingssysteem, dat Nest sindsdien niet meer gebruikt. Dat gezegd zijnde, kan privacy er op verschillende manieren uitzien:
- Twee-factor authenticatie: Twee-factor authenticatie kan zeker helpen om ongeoorloofde toegang tot accounts te voorkomen, waarbij we naast onze gewone gebruikersnaam en wachtwoord ook een wachtwoord moeten invoeren om onze camera-accounts te openen. Extra punten als de app compatibel is met vingerafdruk- of gezichtsidentificatie, wat in de categorie van multifactorauthenticatie valt.
- Encryptie: De camera moet uw beelden versleutelen met AES-256 bit, de industriestandaard voor encryptie die door het Amerikaanse leger wordt gebruikt.
- Geschiedenis van inbreuken: Om het zekere voor het onzekere te nemen, zou u een snelle Google-zoekopdracht kunnen uitvoeren om te zien of het bedrijf in het verleden te maken heeft gehad met inbreuken op de beveiliging. Helaas komt dit maar al te vaak voor, en het is een risico voor elk apparaat dat met internet is verbonden, van slimme beveiligingscamera’s tot slimme lampen en sloten.
Kosten van huisbeveiligingscamera’s
Afgezien van de eigenlijke camera zelf, zijn er nog een paar andere potentiële kosten die met beveiligingscamera’s gepaard gaan, namelijk de kosten voor bewaking en opslag.
Apparatuur
Zoals u hieronder kunt zien, is er een enorme prijsklasse als het gaat om slimme beveiligingscamera’s, maar de gemiddelde camera kost rond de $ 150- $ 100 voor een binnencamera en $ 200 voor een buitencamera. Er zijn echter grote uitschieters zoals de Wyze Cam van $20 of de Vivint Outdoor Camera Pro van $399. Daarom is het belangrijk dat u zich concentreert op de functies van de camera om ervoor te zorgen dat u betaalt voor wat u krijgt.
Opslag
Hoewel sommige bedrijven opslagruimte bij het huis aanbieden, is dit niet altijd het geval. Het kan variëren van een paar dollar per maand tot $12 met de prijzen van Nest, dus houd ook rekening met die kosten.
Bewaking
Ten slotte is er de bewaking. De meeste camera’s zijn gratis te monitoren via de mobiele applicatie, maar sommige camera’s bieden 24/7 professionele monitoring of vereisen dit zelfs, vooral als ze deel uitmaken van een groter beveiligingssysteem. Neem bijvoorbeeld de bewakingskosten van Abode. Hoewel we zelf toezicht hielden via de app, wilden we de extra bescherming van een team dat 24/7 achter ons stond als we druk waren of niet om hulp konden bellen. Dat kostte ons $20 per maand of $100 per jaar en omvatte 30 dagen cloudopslag, die vaak wordt gecombineerd met bewakingsabonnementen. Nogmaals, de maandelijkse en jaarlijkse kosten verschillen sterk, maar er is geen reden om meer dan $ 40 per maand te betalen voor professionele bewaking, vooral gezien het feit dat deze kosten steeds lager worden.
Beveiligingscamera’s voor thuis installeren
Het installeren van beveiligingscamera’s kan op een heleboel dingen lijken. Als het een draadloze camera is, betekent installatie waarschijnlijk dat u de camera op een plat oppervlak legt of aan de muur of het plafond vastschroeft. Voor buitencamera’s moet u ervoor zorgen dat uw camera binnen de zone van uw Wi-Fi wordt geïnstalleerd, zodat hij verbinding houdt met uw app. Bedrade camera’s zijn iets moeilijker te installeren dan draadloze camera’s, afhankelijk van het ontwerp. Sommige camera’s hoeven alleen maar in een stopcontact te worden gestoken, terwijl hardwired camera’s verbinding maken met het elektrische systeem van uw huis. Veel videodeurbellen worden aangesloten op een bestaande deurbel, wat uiteraard moeilijker is dan een videodeurbel op batterijen.
De meeste beveiligingscamera’s installeert u zelf, een proces dat doe-het-zelf-installatie wordt genoemd. Sommige beveiligingsbedrijven bieden echter professionele installatie aan, hetzij intern, hetzij door een externe installateur. Merk op dat dit meestal geldt voor camera’s die deel uitmaken van grotere beveiligingscamera’s van bedrijven zoals ADT en Vivint. Kleinere bedrijven zoals Abode bieden ook professionele installatie aan via HelloTech. Om meer te weten te komen over deze kosten, bekijk onze ADT prijzen pagina, onze Vivint prijzen pagina en onze abode prijzen pagina.
Voor het grootste deel, echter, zult u in staat zijn om uw camera zelf te installeren, meestal door middel van een begeleide app setup. Typisch, ziet dat eruit als:
- De app van de camera downloaden
- Een account aanmaken en inloggen
- Klikken op een plusteken om het apparaat toe te voegen
- Het apparaat een naam geven op basis van de locatie, d.w.z. de woonkamer
- De camera toevoegen aan het Wi-Fi-netwerk van uw huis
- De bewegingsdetectie of persoonsherkenning van de camera testen
- De camera koppelen met spraakassistenten en andere compatibele apparaten in uw huis
- De camera monteren of plaatsen waar u hem wilt hebben en de Wi-Fi-verbinding testen.
Geloof ons, je hoeft geen beveiligingsexpert te zijn om de meeste doe-het-zelf thuisbeveiligingscamera’s te installeren; ze zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen gemakkelijk te installeren zijn, zolang je maar vertrouwd bent met het gebruik van apps.
Hoe u kunt zien of een beveiligingscamera opneemt
Er zijn een paar verschillende manieren om te zien of een beveiligingscamera aan het opnemen is, afhankelijk van het model, merk en type van de camera:
- Het LED-lampje van de camera gaat branden.
- De camera beweegt als het een draai- en kantelcamera is, zoals de Wyze Cam Pan.
- De app zal u waarschijnlijk vertellen of de camera opneemt in live stream.
Samenvatting
Hopelijk heeft dit alle vragen over het proces van het kopen en testen van een beveiligingscamera voor u beantwoord. Als je klaar bent om de zoektocht te beginnen, bekijk dan onze lijst met de beste camera’s van 2021 of een van onze andere beste camera reviews. Heb je nog steeds vragen? Blijf scrollen…
Home Security Camera FAQs
Wat zijn de beste beveiligingscamera’s voor buiten?
De beste buitenbeveiligingscamera’s zijn van Ring, Nest, Arlo, Blink en Lorex; wij raden de Ring Stick Up Cam Battery, de Nest Cam IQ Outdoor, de Arlo GO, de Blink XT2 en de Lorex Super HD 4MP camera aan.
Waar moet ik op letten als ik een beveiligingscamera koop?
Bij het kopen van een beveiligingscamera moet je kijken naar ten minste 1080p HD-video, infrarood nachtzicht, tweewegaudio, cloud- en lokale opslag, integraties met Alexa of Google Assistant en persoonsdetectie.
Zijn beveiligingscamera’s voor thuis de moeite waard?
Thuisbeveiligingscamera’s zijn de moeite waard. Veel dieven zullen ervoor kiezen om niet in te breken in een huis als ze een beveiligingscamera opmerken, en als er in het huis wordt ingebroken, kunnen huiseigenaren de beelden van de camera’s gebruiken als bewijs in een strafrechtelijk onderzoek. Camera’s kunnen ook leiden tot een snellere reactie van de politie, omdat die kan nagaan of er sprake is van een misdrijf.
Wat is het beste doe-het-zelf thuisbeveiligingscamerasysteem?
De beste doe-het-zelf thuisbeveiligingscamerasystemen zijn van Ring, Canary, Arlo en Blink.
Inhoudsopgave