Beveiligingsfirma

Ben je op zoek naar de ultieme manier om je huis, pand of terrein te beveiligen? Dat kan uiteraard op heel veel verschillende manieren. Wanneer je een beveiligingsfirma inschakelt, kun je kiezen voor heel veel verschillende manieren van beveiliging. Daarbij vervult iedere vorm van beveiligen in dat geval weer in andere wensen en behoeftes. Er zijn bijvoorbeeld firma’s die zich hebben gespecialiseerd in de beveiliging van winkels of grote evenementen maar ook beveiligingsfirma’s die particulieren helpen met het beveiligen van de woning zijn er meer dan genoeg te vinden. Wil je weten of een beveiligingsfirma bij jouw situatie past en wat nu precies de kosten hiervoor zijn? Dat kom je hieronder allemaal te weten.

Soorten beveiliging

Er zijn dus heel veel verschillende soorten beveiliging waar je een beveiligingsfirma voor kunt inschakelen. Sommige van de beveiligingsfirma’s hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde vorm van beveiliging maar het komt ook voor dat een firma verschillende soorten van beveiliging aanbiedt. Er zijn zes verschillende soorten beveiliging te onderscheiden, die we hieronder kort bespreken.

Objectbeveiliging

Eigenlijk zegt de naam al voldoende. Bij deze vorm van beveiliging gaat het om het beveiligen van een bepaald specifiek object. Daarbij kun je denken aan een bepaald terrein of gebouw. Er worden voor deze vorm van beveiliging in de meeste gevallen altijd beveiligers ingehuurd van de beveiligingsfirma. Hun taak is om het betreffende object in de gaten te houden en te beveiligen tegen gevaren van buitenaf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het surveilleren zodat het object altijd bewaakt blijft en het registreren van bezoekers.

Winkelbeveiliging

Winkels worden ook steeds vaker beveiligd. Let maar eens goed op wanneer je door de stad loopt. Bij behoorlijk wat winkels zie je beveiligers bij de uitgang staan. Deze staan hier vooral om winkeldiefstal te voorkomen. Dat is de laatste jaren namelijk steeds erger geworden, waardoor logischerwijs steeds meer winkels er voor kiezen om beveiligers in te huren. Je kunt overigens ook een beveiligingsfirma voor de winkel inhuren, zonder daarbij gebruik te maken van beveiligers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bekende detectiepoortjes die vaak bij de uitgang van een winkel te vinden zijn of de beveiligingstags op kleding.

Evenementenbeveiliging

Het is zelfs zo dat je bij het organiseren van een evenement verplicht bent om beveiliging in te huren. Daar is zelfs speciaal een wet voor gemaakt. Hoeveel beveiligers je in moet huren, hangt af van hoe je het evenement invult en wordt meestal door de gemeente bepaald wanneer ze een vergunning verstrekken voor het evenement. Beveiligers moeten in dat geval niet alleen maar in het bezit zijn van een beveiliger-2 diploma, maar dienen ook duidelijk herkenbaar te zijn aan een uniform met het logo van het beveiligingsbedrijf en een zichtbaar V-teken.

Horecabeveiliging

Er gebeuren nergens zoveel incidenten als in de horeca. Er wordt ieder weekeinde veelvuldig gevochten in het uitgaansleven en daarnaast zijn er nog tal van andere incidenten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook hier veel gebruik wordt gemaakt van beveiliging. Sterker nog: vrijwel iedere grote club of discotheek beschikt over beveiligers en ook steeds meer kleinere uitgaansgelegenheden achten het noodzakelijk om deze in te schakelen.

Beveiliging van een bedrijf

Ieder bedrijf heeft bepaalde risico’s. Welke risico’s dat zijn hangt in sterke mate af van de branche waarin het bedrijf opereert. Soms zijn de voornaamste risico‚Äôs het stelen van producten of bedrijfsinformatie maar het kan ook om de volksgezondheid of het milieu gaan. De impact kan hoe dan ook ontzettend groot zijn en juist daarom is bedrijfsbeveiliging erg populair. Sommige bedrijven zijn verplicht om beveiliging in te schakelen maar er zijn ook heel veel bedrijven die dit uit zichzelf al doen. Daarbij wordt er samen met een beveiligingsfirma gekeken wat er precies nodig is om te zorgen voor voldoende beveiliging. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor beveiliging door middel van bewakers, maar meestal volstaat het om een alarmsysteem te (laten) installeren.

Alarminstallatie

Natuurlijk is een alarminstallatie ook een vorm van beveiliging. Ook hiervoor kun je bij een beveiligingsfirma terecht. Deze zal een installateur inschakelen die is gespecialiseerd in de aanleg van de diverse soorten alarminstallaties. Daarbij kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten alarmen. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen bekabelde, draadloze en hybride alarmen. Bij ieder soort kun je weer kiezen uit een basisversie of een uitgebreide versie. Wanneer je hier als particulier over nadenkt, is het ook verstandig om een alarminstallateur in te schakelen. Dat is namelijk veel beter dan zelf aan de slag gaan. De installateur kan je helpen met het alarm op de juiste manier aanleggen en weet als geen ander hoe inbrekers te werk gaan en wat de beste manier is om jezelf te beveiligen door midden van een alarm.

Prijs beveiligingsfirma

Wil je ook een beveiligingsfirma inhuren en ben je benieuwd naar de prijs? Dan is het natuurlijk allereerst belangrijk welk type je beveiliging je kiest. Zo betaal je voor objectbeveiliging gemiddeld zo’n 250 euro per maand inclusief btw en arbeidskosten. Wanneer het gaat om de andere soorten beveiliging wordt er meestal per uur gerekend. Winkelbeveiliging kost zo’n 20 euro per uur en bij horecabeveiliging is dat 35 euro per uur. Bij bedrijfsbeveiliging wordt er meestal zo’n 32 euro per uur gerekend. Houd er overigens wel rekening mee dat het hier gemiddelde prijzen betreft en dat het sterk kan verschillen per regio en per beveiligingsbedrijf. Het is daarom altijd verstandig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Op die wijze bespaar je flink wat geld. Overigens betaal je voor de aanleg van een alarm eenmalig een bedrag dat tussen de 150 en de 1700 euro ligt, afhankelijk van het type alarm.