Bewakingscamera buiten

Wanneer je je huis goed wilt beveiligen, zijn er natuurlijk tal van verschillende maatregelen die je kunt nemen. Een alarmsysteem is bijvoorbeeld een hele goede optie. Bovendien zijn er steeds meer huizen en panden beveiligd door middel van camerabewaking. Daarmee kun je inbrekers en andere ongewenste gaste namelijk ver bij je huis vandaan houden. Een bewakingscamera heeft tal van verschillende functies waarmee je het huis of pand goed kunt beveiligen. Wil je hier meer over weten en ben je ook nieuwsgierig naar de richtprijzen van de verschillende camera’s? Lees dan snel verder!

Wat kost een bewakingscamera?

Het is niet zo vreemd dat mensen nieuwsgierig zijn naar de kosten van een bewakingscamera. Dat wil je immers eerst weten voordat je er daadwerkelijk iets mee gaat doen. Het is ook vrij lastig om een keuze te maken voor de juiste bewakingscamera. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en de camera’s zijn de afgelopen jaren ook steeds beter geworden. We hebben hieronder de verschillende type camera’s voor je op een rijtje gezet met daarbij ook de gemiddelde prijs, die overigens inclusief btw en montage is. De prijzen verschillen behoorlijk en dat heeft vooral te maken met de verschillende eigenschappen van de bewakingscamera’s. Daardoor is het overigens ook erg verstandig om de diverse soorten bewakingscamera’s met elkaar te combineren.

Geld besparen

Wanneer men bewakingscamera’s rondom het huis wil plaatsen, gebeurt dat in veel gevallen niet op de juiste wijze. Dat heeft vaak te maken met het dat men niet secuur genoeg te werk gaat. Het is van groot belang om vooraf goed na te denken wat de beste plaats is voor de camera. Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar het is misschien verstandiger om een specialist in te schakelen uit de buurt. Deze weet namelijk precies de werkwijze van inbrekers en hoe zij te werk gaan. Het is daarom ook altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Overigens hoef je daarbij echt niet direct heel veel geld te betalen. Sterker nog: wanneer je het slim aanpakt, kun je zelfs flink wat geld besparen. Dat doe je simpelweg door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je vraag bij allemaal gratis en vrijblijvend een offerte aan en binnen de kortste keren kun je ze met elkaar vergelijken. En met het geld dat je bespaart, kun je uiteraard weer andere leuke dingen doen.

Voordelen per type camera

Zoals je hierboven inmiddels hebt kunnen zien, zijn er verschillende type bewakingscamera’s. Elk type camera heeft zo weer zijn eigen voordelen. Hieronder bespreken we de verschillende soorten camera’s.

Mini bewakingscamera

Een typische spycam, zoals deze camera ook wel eens wordt genoemd. Het is niet bedoeld om inbrekers af te schrikken, sterker nog: de mini bewakingscamera wordt vaak niet eens opgemerkt en probeert dan ook zo onopvallend mogelijk de omgeving te filmen. De prijs van deze bewakingscamera ligt relatief laag.

Dummy bewakingscamera

Misschien wel de meest goedkope bewakingscamera die je kunt krijgen. Deze camera is in tegenstelling tot de mini bewakingscamera juist bedoeld om zichtbaar te zijn en daarmee inbrekers weg te houden bij je huis. Het is bovendien helemaal geen echte camera. De dummy camera lijkt in alle sop een echte bewakingscamera maar filmt helemaal niet. Werkt prima om inbrekers af te schrikken.

Dome bewakingscamera

De zogeheten dome bewakingscamera werkt uitstekend. Het is een innovatieve camera in de vorm van een bol. Deze is in staat om 360 graden te draaien en kan dus werkelijk ieder hoekje in de gaten houden. Wanneer je gebruik maakt van deze camera, is de beveiliging van het huis prima geregeld. De glazen bol is voorzien van geblindeerd glas waardoor je aan de buitenkant ook niet kunt zien waar de camera naartoe gedraaid is.

Bullet bewakingscamera

Opnieuw een camera die is bedoeld om de inbrekers af te schrikken en te voorkomen dat ze een poging doen om binnen te komen. Het gaat echter wel om een echte camera die ook prima beelden kan maken. Het gaat daarbij om een hoge beeldresolutie en duidelijke beelden. Bovendien beschikt deze bewakingscamera over een handige draaifunctie waardoor er direct grote gedeelten van de omgeving kan worden geregistreerd. Het is eenvoudig om de beelden via een server of harde schijf terug te kijken.

Bestuurbare bewakingscamera

Tot slot is er nog de bestuurbare bewakingscamera. Dit is de meest innovatieve en geavanceerde variant. De bestuurbare bewakingscamera wordt buiten het huis aangebracht en zorgt ervoor dat er werkelijk niemand langskomt zonder gesignaleerd te worden. De camera beschikt namelijk over speciale bewegingssensoren die ervoor zorgen dat de camera met de bewegingen meedraait. Je kunt er daarnaast voor kiezen om bepaalde voorkeursposities in te stellen waar de camera continu tussen wisselt. Ook stelt de bestuurbare bewakingscamera zichzelf automatisch scherp en kan hij zich aanpassen aan de hoeveelheid licht.

Zorg voor maximale veiligheid

Natuurlijk wil iedereen voor de maximale veiligheid zorgen in zijn of haar huis. Daarbij heb je dus de keuze uit heel veel verschillende soorten camera’s. Wanneer je de maximale veiligheid wil bereiken, is het daarom aan te raden om te kiezen voor een combinatie van de verschillende bewakingscamera’s. Daardoor is het mogelijk om de ruimte rondom je huis perfect te beveiligen er ervoor te zorgen dat werkelijk ieder hoekje en gaatje wordt gefilmd. Iedere camera heeft immers weer andere kwaliteiten.

Tips voor het plaatsen van de bewakingscamera’s

Heb je bewakingscamera’s gekocht en ben je van plan om deze te gaan plaatsen rondom je huis? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je goed rekening mee dient te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van stickers waarom gewaarschuwd wordt voor de camera’s. Het werkt immers preventief en de stickers kunnen sommige inbrekers al afschrikken. Het is daarnaast altijd verstandig om camera’s in een hoek te plaatsen. Ze beschikken immers over een kijkhoek en een dode hoek en op die wijze kun je ze het beste benutten. Zorg er ook voor dat de camera niet eenvoudig bereikbaar is voor mensen. Plaats een camera in ieder geval nooit boven een deur of raam. Het is dan voor mensen namelijk heel eenvoudig om de camera onklaar te maken waardoor deze zijn werk niet meer kan doen. Zorg er ook voor dat de camera niet al te hoog hangt. Als er vanaf boven wordt gefilmd kun je namelijk wel zien dat er iemand loopt maar is het moeilijk om diegene te herkennen of een signalement te krijgen.