Bewakingscamera

Ga je regelmatig weg van huis? Is het huis vaak onbeheerd in verband met werk of omdat je regelmatig op vakantie gaat? In dat geval wil je natuurlijk wel met een gerust hart weg gaan. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Het is in ieder geval zaak om ervoor te zorgen dat je huis voldoende is beveiligd. Kies daarbij het liefst voor een bewakingscamera. Daarbij wordt namelijk alles in en rondom huis nauwkeurig in de gaten gehouden. Daar komt nog eens bij dat de bewakingscamera afschrikkend werkt en dat inbrekers veel minder snel inbreken wanneer ze zien dat een huis op die manier is beveiligd. En natuurlijk kun je, overal ter wereld, zien wat er rondom en in je huis allemaal gebeurt. Meer weten over bewakingscamera’s? Lees dan snel hieronder verder.

Soorten bewakingscamera’s

Er zijn heel veel verschillende soorten bewakingscamera’s. Je kunt daar onderscheid tussen maken en ieder soort heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze bedoeld zijn om inbrekers te verjagen. Uit de cijfers blijkt dat overigens ook uitstekend te werken. Maar liefst 90% van de inbrekers besluit namelijk om een huis over te slaan wanneer ze merken dat het beveiligd wordt door middel van camera’s. Toch is het wel zo handig om te weten welke verschillende soorten camera’s er zijn zodat je kan besluiten welke het meest geschikt is voor je huis.

Dummy bewakingscamera

Eigenlijk is dit simpelweg een nepcamera. De dummy camera is er dan ook vooral op gericht om inbrekers af te schrikken. Het zijn camera’s die niet beschikken over een lens en dus ook niet in staat zijn om te filmen. Toch zijn er heel veel mensen die voor deze camera kiezen. Dat komt vooral doordat de dummy bewakingscamera niet te onderscheiden is van een echte camera. En je betaalt er natuurlijk veel minder geld voor. Je kunt de dummy camera dus ophangen en vervolgens zullen de meeste inbrekers er door worden afgeschrikt en besluiten om geen poging te wagen. Hij functioneert dus min of meer als een vogelverschrikker en dat is ook precies waarom veel mensen graag gebruik maken van zo’n camera.

Bekabelde bewakingscamera

Je kunt aan de term eigenlijk al merken om wat voor type camera dit gaat. De bekabelde bewakingscamera maakt verbinding door middel van een kabel. Dat heeft als allergrootste voordeel dat de internetverbinding waar de camera gebruik van maakt uitstekend is. Dat komt het functioneren van de camera uiteraard alleen maar ten goede. De beeldkwaliteit gaat vooruit en de camera zal nooit problemen hebben van een slecht zendbereik. Daar staat echter tegenover dat de kabels natuurlijk best vervelend kunnen zijn en lelijk in het zicht hangen. Daarvoor dien je ze dus goed weg te werken.

Draadloze bewakingscamera

Dat laatste is voor veel mensen een reden om voor de draadloze variant te kiezen. In dat geval heb je namelijk geen last van kabels. Vroeger ging dat voornamelijk ten koste van het functioneren van de camera, maar de technologische ontwikkelingen hebben de laatste jaren natuurlijk niet stil gestaan. Dat heeft tot gevolg dat de draadloze camera’s steeds betrouwbaarder zijn geworden en nauwelijks meer last hebben van storingen. De prijs-kwaliteit verhouding is daardoor sterk verbeterd. Draadloze beveiligingscamera’s werken overigens op batterijen. Deze batterijen gaan meestal behoorlijk lang mee. Wanneer ze bijna leeg zijn, krijg je vanzelf een signaal van de camera. Het is wel verstandig om daar direct op in te gaan en de batterijen te vervangen. Anders vergeet je het wellicht alsnog. Zorg er bovendien voor dat je altijd reservebatterijen in huis hebt voor noodgevallen. Tot slot heeft dit type camera als voordeel dat het heel eenvoudig is te installeren en dat je ze overal op kunt hangen. Ook kun je ze eenvoudig aansluiten op andere onderdelen van een alarmsysteem.

Intercom met cameraBewakingscamera met nachtzicht

De nacht is voor veel inbrekers het ideale moment om hun slag te slaan. Dat is ook meer dan logisch aangezien ’s nachts de kans van slagen het grootst is. Het is namelijk donker waardoor ze minder zichtbaar zijn. Bovendien zijn er weinig mensen die op dat moment wakker zijn, laat staan op straat. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een beveiligingscamera die beschikt over nachtzicht. Daardoor hebben inbrekers en andere ongewenste indringers geen kans om zich in het donker te verbergen. Deze camera is namelijk in staat om zelfs ’s nachts zeer scherpe beelden te maken. Je kunt dus precies zien wat er gebeurt en wie er probeert om je huis binnen te dringen. Op die wijze kun je snel de politie bellen waardoor de inbreker kan worden opgepakt. Is er toch ingebroken zonder dat je het in de gaten hebt gehad? Geen probleem. Dankzij het nachtzicht kun je de volgende dag op de beelden haarscherp zien wie er je huis is binnen gedrongen.