Camerabewaking

Heb je het gevoel niet altijd even veilig te zijn in je eigen huis? Wordt er vaak ingebroken in de buurt en wil je zorgen voor een betere beveiliging ? Dat kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. Vast staat in ieder geval dat het belangrijk is om je huis en je gezin te beschermen. Daarvoor is een alarminstallatie inclusief camerabewaking een uitstekend idee. Daardoor kun je namelijk altijd en overal zien wat er in en rond je huis nu eigenlijk gebeurt. Daardoor voel je jezelf niet alleen een stuk veiliger, maar ís het ook echt een stuk veiliger.

Kosten camerabewaking

Natuurlijk weet iedereen wat camerabewaking is, maar weet je ook echt precies wat het nu precies inhoudt? Want er zijn weinig beveiligingsmethoden zo effectief als wanneer er gebruik wordt gemaakt van een camera. Het schrikt ten eerste heel veel inbrekers af en beschermt je direct ook tegen andere vervelende zaken zoals brandstichting en vandalisme. Er is overigens ook niet één enkel type camera dat gebruikt kan worden voor de beveiliging van je huis of een pand. De verschillende camera’s hebben allemaal weer hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder bespreken we ze allemaal.

Mini camera

Kies je het liefst voor een onopvallende camera waar inbrekers niet van schrikken? Wil je ongemerkt alles goed in de gaten houden met een discrete camera? In dat geval is een mini camera een uitstekende optie. Eigenlijk zegt het woord het al. Deze camera is onopvallend en klein waardoor deze ongemerkt tal van situaties kan filmen. De camera wordt juist daarom ook vaak een spycam genoemd. Andere voordelen van deze camera zijn dat ze relatief weinig geld kosten en dat ze door hun onopvallendheid geen enkel effect hebben op je interieur. Het beeldkwaliteit is vergeleken met andere camera’s wel iets minder.

Bullet camera

De bullet camera is in tal van aspecten het tegenovergestelde van de mini camera. Deze camera is namelijk wel duidelijk zichtbaar en heeft bovendien als belangrijk doel om de inbrekers af te schrikken. Zodra ze de camera zien, zullen ze minder snel besluiten om toch iets te proberen. Daar komt nog eens bij dat de camera een uitstekende beeldkwaliteit heeft en een behoorlijk flexibele functie om te draaien. Daardoor kunnen in principe alle hoeken en standen worden gefilmd. Het is wel goed om te beseffen dat er een computer nodig is om de gemaakte beelden op te slaan en terug te kunnen kijken. Deze camera is bovendien iets moeilijker te installeren.

Dome camera

Hoewel deze camera nog niet zo lang op de markt is, is deze nu al waanzinnig populair. Steeds meer mensen maken gebruik van deze camera die eenvoudig te herkennen is aan de glazen bol die rond de lens is gebouwd. Het voordeel hiervan is dat de glazen bol geblindeerd glas bevat. Mensen kunnen dus niet zien welke kant de camera op filmt, waardoor inbrekers een stuk sneller worden afgeschrikt. De lens beschikt in sommige gevallen over infrarood verlichting. Wanneer je voor een basis dome camera kiest, kan deze niet inzoomen en draaien. Je kunt daar met een uitgebreide dome camera echter wel voor kiezen. Vandalisme is eigenlijk onmogelijk bij deze camera omdat hij goed is beschermd. Het vervelende is dat het glas in sommige gevallen vies is wat ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Bestuurbare camera

Wil je de camera die je gebruikt als beveiliging het liefst zelf live besturen? Ook dat is mogelijk. In dat geval kies je namelijk voor een bestuurde camera. Daarbij is het heel eenvoudig om vanaf je eigen smartphone de camera te draaien wanneer je zelf niet thuis bent. Daardoor is het mogelijk om de camera optimaal te kunnen benutten. Daarbij zijn er tal van opties mogelijk zoals het instellen van voorkeursposities. Het is vervolgens eenvoudig om snel heen en weer te schakelen tussen verschillende belangrijke posities. De camera past zich overigens ook automatisch aan het licht aan en stelt zichzelf scherp. Daardoor is de beeldkwaliteit uitstekend. De prijs van een bestuurde camera kan erg uiteenlopen. Het is wellicht in veel gevallen duurder dan de hierboven besproken camera’s, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. De resultaten zijn namelijk ook een stuk beter én de veiligheid gaat direct omhoog. Een bestuurde camera is voor 360 graden te draaien en is in de meeste gevallen voorzien van bewegingsdetectoren. Deze kunnen dus bij iedere beweging draaien.

Camera sets

Het is tot slot ook mogelijk een eigen pakket samen te stellen met verschillende camera’s. Daarbij heb je de keuze uit de hierboven besproken camera’s die je vervolgens zelf kunt ophangen op bepaalde cruciale plekken. Zeker wanneer het een groot terrein betreft, is dit de ideale manier om te zorgen voor voldoende camerabewaking. Daarbij kun je namelijk alles in de gaten houden waardoor er voor inbrekers geen enkele mogelijkheid is om aan de aandacht van de camera’s te ontsnappen. Het is eenvoudig om recorder en camera op elkaar aan te sluiten waardoor je de beelden altijd direct live kunt bekijken. Ook als je simpelweg op vakantie bent of op familiebezoek en even wilt checken of alles thuis nog goed gaat. Met een camera set kies je voor volledige veiligheid inclusief tal van verschillende mogelijkheden en toepassingen. Let er trouwens wel op dat de prijs flink kan oplopen en dat je ook een computer nodig hebt om de beelden van de camera’s op te slaan.

Draadloze of analoge camerabewaking?

Je hebt dus behoorlijk veel keuze wanneer je camera’s wil aanschaffen om je huis of bedrijfspand beter te beveiligen. Je kunt echter niet alleen maar kiezen uit verschillende type camera’s. Daarnaast moet je ook nog eens een keuze maken tussen analoge en draadloze camerabewaking. In het eerste geval zijn de camera’s op elkaar, het bedieningspaneel en de stroom aangesloten door middel van kabels. Deze methode is een stuk duurzamer dan de draadloze variant. Bovendien is het een stuk veiliger omdat saboteren veel moeilijker wordt. Daar staat echter weer tegenover dat het behoorlijk wat moeite kost om de camera’s te installeren en dat de kabels vaak ook nog eens in het zich hangen. Deze moeten dus niet alleen worden getrokken, maar ook nog eens worden weggewerkt. Als dat echter eenmaal helemaal achter de rug is, kun je ook jaren genieten van deze wijze van camerabewaking. De beelden zijn scherp en ook de internetverbinding van de camera is stabiel. Die laatste twee zijn bij de draadloze variant meer onzeker. De beelden zijn van mindere kwaliteit en de WiFi werkt ook niet altijd even stabiel. Het grote voordeel is echter dat je geen last hebt van kabels in je huis en dat de installatie snel en makkelijk is. De camera’s maken gebruik van batterijen. Het enige waarop je moet letten is dat deze op tijd worden vervangen. Meestal krijg je hier echter vanzelf een melding over. Overigens wordt er door draadloze camera’s vaker gebruik gemaakt van nieuwe technieken.

Kosten van camerabewaking

Benieuwd naar de kosten van camerabewaking? Dat is uiteraard logisch. Het is allereerst belangrijk om te beseffen dat de kosten sterk uiteen kunnen lopen afhankelijk van de situatie. Er zijn zoals je inmiddels weet verschillende keuzes mogelijk en de kosten hiervan lopen ook nog eens flink uiteen. Om je alvast een eindje op weg te helpen, benoemen we hier de gemiddelde prijzen die per type camera gelden. Deze prijzen zijn allemaal inclusief het monteren van de camera én btw. De mini camera is over het algemeen het goedkoopst met een prijs die tussen de 100 en de 300 euro ligt. Ook een dome camera hoef helemaal niet zo duur te zijn. De gemiddelde prijzen voor een dergelijke camera liggen tussen de 150 en de 400 euro terwijl je voor een bullet camera tussen de 200 en de 400 euro betaalt. Wanneer je het liefst een bestuurbare camera kiest, betaal je daar ook flink voor. De prijs hiervan ligt namelijk tussen de 600 en de 800 euro. Tot slot is het ook mogelijk om voor een camera set te gaan. De prijs hiervan is sterk afhankelijk van hoe je het set samenstelt maar in ieder geval minimaal 400 euro.

Besparen op camerabewaking

Gelukkig zijn er genoeg manieren om behoorlijk wat geld te kunnen besparen wanneer je de camerabewaking aanschaf. Want het is sowieso verstandig om dat te doen. Je wilt immers wel je gezinsleden én het huis goed beschermen tegen inbrekers. Door een specialist of vakman in te schakelen weet je zeker dat dit op de juiste manier gebeurt. Zij weten namelijk als geen ander waar de zwakke plekken op het terrein te vinden zijn, zodat ze je kunnen helpen. Als je echt veel geld wil besparen, vraag je bij de verschillende aanbieders een offerte aan. In dat geval kun je ze namelijk vergelijken en uiteraard voor de goedkoopste kiezen. De verschillende aanbieders zullen met elkaar concurreren wat de prijs betreft en dat levert gigantisch veel voordeel op. In sommige gevallen ben je daardoor zelfs tot 40% goedkoper uit. Het is dus ten alle tijden verstandig om hier gebruik van te maken. Let overigens niet alleen maar op prijs, want ook de kwaliteit is uiteraard van groot belang bij de aanschaf van camera’s.