Draadloos alarmsysteem

Vind je het belangrijk dat je jezelf volledig veilig voelt in huis? Wil je voorkomen dat er ongenodigde gasten naar binnen komen voor aan je spullen komen? In dat geval is het natuurlijk van groot belang om ervoor te zorgen dat je huis op de juiste manier is beveiligd. Daar kan een draadloos alarmsysteem je uiteraard heel goed bij helpen. Sterker nog: uit verschillende onderzoeken is gebleken dat tot 90% van de inbrekers door een alarm namelijk wordt afgeschrikt. Hieronder vertellen we je alles over draadloze alarmsystemen.

Belangrijke eigenschappen van een draadloos alarmsysteem

Lijkt het je helemaal niets dat er kabels door je huis lopen om de verschillende onderdelen van het alarmsysteem met elkaar te verbinden? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een draadloos alarmsysteem. Dit is veel eenvoudiger dan een alarmsysteem met kabels en ook nog eens makkelijker te installeren. Het is zelfs zo eenvoudig dat je het helemaal zelf kunt doen, al is het natuurlijk ook mogelijk om het door een specialist te laten doen. Dan weet je namelijk zeker dat je alles uit het alarmsysteem haalt wat erin zet. Bovendien heeft een specialist ervaring en kan hij of zij tips geven met betrekking tot de beveiliging van je huis tegen inbrekers. Draadloze alarmsystemen zijn vandaag de dag erg betrouwbaar en onderling verbonden door middel van WiFi. Daardoor is het eenvoudig op het uit te breiden.

Batterijen

Overigens werken de meeste draadloze alarminstallaties niet meer op stroom maar op batterijen. Dat lijkt misschien onbelangrijk maar dat is het zeker niet. Daardoor heeft een stroomstoring namelijk geen invloed meer op de werking van het alarmsysteem. Inbrekers kunnen namelijk ook niet meer het alarmsysteem saboteren met het bewust onderbreken van de stroomtoevoer. Wanneer de batterijen bijna leeg zijn, krijg je daar automatisch een melding van waarop je vervolgens zelf de batterijen kunt vervangen. Het is overigens wel aan te raden om bij die melding direct de batterijen te vervangen omdat je het daarna wellicht vergeet. En het zou natuurlijk zonde zijn als het alarmsysteem daardoor geruime tijd niet werkt. Zorg er ook altijd voor dat je voldoende reservebatterijen in huis hebt, zodat je de batterijen ook kunt vervangen wanneer dat nodig is op een moment dat de winkels gesloten zijn.

De voordelen

Het grootste voordeel van een draadloos alarmsysteem is natuurlijk dat je geen last hebt van kabels die door het hele huis lopen. Dat zorgt ervoor dat het systeem zonder problemen in je interieur past en dat je deze niet hoeft weg te werken. Verder is het zoals gezegd veiliger omdat men de stroom niet kan onderbreken. Tot slot heeft een draadloos alarmsysteem als voordeel dat het zeer flexibel en dus eenvoudig uit te breiden is. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen, kun je dit alarmsysteem eenvoudig meenemen.

Een basis of uitgebreid draadloos alarmsysteem

Wanneer je besluit om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen, ben je eigenlijk nog niet klaar met je keuzes. Je zult daarna namelijk ook nog moeten kiezen uit een basisvariant of een uitgebreide variant. De eerste variant bevat enkele basisonderdelen waarmee je het huis goed kunt beveiligen. Naast een centraal bedieningspaneel beschikt de basis uitvoering ook over contact sensoren die je op verschillende ramen en deuren in je huis kunt bevestigen. Verder is er een sirene bijgesloten en kun je een afstandsbediening gebruiken. Al deze onderdelen zijn ook bijgesloten bij de uitgebreide variant. Daarin zijn echter nog vele meer dingen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van rookmelders en nog meer contactsensoren? Ook zijn er bewegingssensoren toegevoegd die werken met infrarood en trilling sensoren.

Kosten van een draadloos alarmsysteem

In onze moderne tijd is de techniek steeds innovatiever waardoor ook de alarmsystemen steeds beter worden. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat de draadloze varianten een stuk betrouwbaarder zijn dan vroeger. Er zijn overigens tal van functies of eigenschappen die lang niet bij ieder systeem beschikbaar zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het op afstand bedienen van het systeem met behulp van een computer of afstandsbediening. Ontzettend handig natuurlijk wanneer je op vakantie bent. Dat heeft uiteraard wel invloed op de prijs van het alarmsysteem. Er zijn twee verschillende draadloze alarmsystemen te onderscheiden die elk weer een andere(gemiddelde) prijs hebben. Allereerst is er een draadloos basis alarmsysteem waar je gemiddeld ongeveer 750 euro voor kwijt bent. De uitgebreide variant kost zo’n 1200 euro. De reden dat je voor de uitgebreide versie meer betaalt is eigenlijk heel eenvoudig. Bij deze versie zitten veel meer onderdelen waardoor je in staat bent om je huis beter te beveiligen. Natuurlijk kun je jezelf uitgebreid informeren over de verschillen tussen deze twee.

Bespaar veel geld!

Weet je inmiddels genoeg over draadloze alarmsystemen? Lijkt het je de perfecte manier om je huis beter te beveiligen en denk je er serieus over na om zo’n alarmsysteem aan te schaffen? Dan kun je gelukkig behoorlijk wat geld besparen door het slim aan te pakken. Je kunt in alle gevallen het beste gebruik maken van de expertise van een specialist. Deze kan je namelijk perfect helpen omdat hij of zij goed weet hoe inbrekers denken en op basis daarvan jou van gericht advies kan voorzien. Overigens is het altijd verstandig om verschillende specialisten in te schakelen en daarbij te vragen om een offerte. De prijzen kunnen namelijk enorm veel uiteen lopen. Soms kan dat honderden euro’s schelen en dat voordeel wil je natuurlijk niet mislopen. Verlies daarbij overigens niet de kwaliteit van het alarmsysteem uit het oog!