Hoeveel kost een huisalarm?


Wilt u de prijs weten van een huisalarm? Zonder de installatie mee te rekenen, ligt de prijs van een alarm tussen 30€ voor een mini-alarm en 2000€ voor de duurste GSM-alarmkit, een kit van een Frans merk met openingsdetectoren, bewegingsdetectoren, afstandsbedieningen en een buitensirene. Maar afgezien van deze zeer lage of zeer hoge prijzen, liggen de gemiddelde prijzen over het algemeen tussen 80 en 450 euro.

Prijs van een huisalarm: welke prijs voor welk alarm?

Om u de gemiddelde prijzen van inbraakalarmen te geven, heb ik het gemiddelde berekend van dertig producten die in elke categorie op het internet te vinden zijn:

  • Voor een PSTN-alarm (alarm aangesloten op uw traditionele telefoonnet) bedraagt de prijs van een draadloze alarmkit gemiddeld ongeveer 140 €.
  • Voor een GSM-alarm (alarm uitgerust met een SIM-kaart): de prijs van een draadloze alarmkit voor thuis, exclusief telefoonabonnement, bedraagt ongeveer 270€.
  • Voor een IP-alarm (alarm aangesloten op uw internetnetwerk): de prijs van een draadloze alarmkit voor thuis, exclusief telefoonabonnement, bedraagt ongeveer 340€.

De zeer goedkope modellen liggen ver onder deze gemiddelde prijzen. U vindt een selectie van de goedkoopste modellen op onze pagina “Alarm met korting”.

Hoe kunnen prijsverschillen worden verklaard?

De prijs van een “huisalarm” wordt vaak bepaald aan de hand van een groot aantal parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een alarm. Hier zijn de kenmerken die de prijs kunnen beïnvloeden: de inhoud van de verpakking (aantal bewegings- en openingsdetectoren, aanwezigheid van een buitensirene), de duur van de garantie, de kwaliteit van de detectoren (ongevoeligheid voor dieren, bereik), de kwaliteit en de gratis dienst na verkoop, het merk…

De alarmprijzen zijn soms buitensporig hoog in verhouding tot de verkochte producten. Aarzel dus niet om de modellen te vergelijken, zoals ik heb kunnen doen bij de vergelijking van het huisalarm.

Pas op dat u zich niet tot de goedkoopste producten wendt zonder naar de garanties of de kwaliteit van de service na verkoop te kijken, u zou wel eens teleurgesteld kunnen worden!

Hoe kan ik de prijzen omlaag krijgen?

Nadat u een model hebt gezien waarin u geïnteresseerd was, is het soms mogelijk de prijs te verlagen. Het is moeilijk of zelfs onmogelijk om dat op Amazon te doen. Anderzijds kunt u op andere sites kortingen krijgen, bijvoorbeeld:

  • Op Cdiscount: over sommige producten kan rechtstreeks met de verkoper onderhandeld worden. Op de produktfiche staat “onderhandel over deze prijs” klik erop en stel een bod voor aan de verkoper die het kan aanvaarden of weigeren door een tegenbod te doen.
  • Op SécuritéGooddeal, stelt de plaats regelmatig promotieaanbiedingen voor maar als u van een speciale coupon wilt profiteren, stuur me een kan via mijn contactpagina en ik zal u een unieke kortingscode kunnen voorstellen.
  • Op kortingscouponsites zoals NosPromos.com is het mogelijk korting te vinden om een alarm of andere apparatuur tegen een lage prijs te kopen.
  • Op andere sites van kortingsbonnen of coupons zoals poulpeo.com of codespromofr.com

Om te onderhandelen of de prijzen te verlagen, kunt u de wederverkoper vragen de inhoud van het alarmpakket aan te passen aan wat u werkelijk wilt. Als u bijvoorbeeld maar 2 bewegingsdetectoren nodig hebt in plaats van 4, kunt u korting vragen met een aangepast pakket.

Recent Content